WoW - Questy
Czy w Wowie questy są liniowe? Np. jak wykonuje questy w ashenvalle, a osiągne wystarczający lvl i będę mógł pójść do stonetalon mountains, to będą tam questy, czy muszą questy z ashenvale mnie poprowadzić w to miejsce? A jak przejdę na inny kontynent to jak będzie z zadaniami?
Większość lokacji łączy się z kolejnymi jakimiś questami, natomiast nie jest to niezbędne - jeżeli chcesz to możesz równie dobrze wbić 40 poziom na samych instancjach a potem zacząć questować tam gdzie Ci się podoba (i oczywiście dasz radę ze swoim poziomem)
Bo mam lvl 30 a nie skończyłem jeszcze wszystkich questów w ashenvale a tam jest od 10-25, poszedłam na lokacje 25-30, i żadnych questów nie mogę tam znaleźć. I jeszcze jedno, jak mam się dostać do Stormwind?
30lvl i nie wiesz jak sie dostac do stormwind? :D Btw jestes w hordziakach czy w sojuszu?
Zwykle na w pewnym momencie dostajesz quest prowadzacy Cie do nastepnej lokacji, ewentualnie mozesz wrocic do stolicy i na "tablicy" z ogloszeniami dostaniesz analogiczny quest. A jak sie dostac do stormwind z ashenvale, idziesz do portu na poludnie od Darnassus(stolicy elfow) i tam jeden z statkow prowadzi do Stormwind.