Windows 7-problem z dzwiękiem
Mam problem z dzwiękiem w Win 7 x64. Posiadam płytę główną Gigabyte GA-M61PME-S2P a wraz z tym Realtek HD Audio... Instalowałem sterowniki do tej wersji windowsa ale dźwięk jest po prostu tragiczny. Buczenia,podkłady muzyczne w kawałkach są jakby pogłośnione a głosów albo w ogóle nie słychać albo jakby się ktoś bawił modulatorem głosów,dźwięki z gg są jakby w echu... Przeinstalowałem sterowniki i dalej ten sam problem... Co może być przyczyną ? Z góry dziękuje za pomoc :)
Niestety nie pomogło,chyba dlatego że działam tylko na 2 głośnikach i głównie słuchawkach.
Edit--> Nie wiem czy to coś pomoże ale dzwięki systemowe są dużo głośniejsze niż filmiki na youtube przy 100%
A system wykrywa kartę dźwiękową poprawnie? Widoczna jest jako Realtek HD Audio a nie jakieś dziwnie nie-wiadomo-co? Posiadam taką samą na płycie Asusa M2N-SLI i siódemka nie chciała za żadną cholerę dobrze rozpoznać karty, a że płyta sama w sobie dość wiekowa to i sterowników pod Win7 brak. Skutek taki że dźwięk co prawda mam i to jako taki, ale w menadżerze urządzeń figuruje jako PnP USB Speakers - czymkolwiek to jest.

Tak się prezentuje czyli wykrywa sprzęt normalnie...