Windows 7-problem z dzwiękiem

Forum Komputery
Odpowiedz
15.03.2011 22:08
1
odpowiedz
zanonimizowany56608
69
Senator

Windows 7-problem z dzwiękiem

Mam problem z dzwiękiem w Win 7 x64. Posiadam płytę główną Gigabyte GA-M61PME-S2P a wraz z tym Realtek HD Audio... Instalowałem sterowniki do tej wersji windowsa ale dźwięk jest po prostu tragiczny. Buczenia,podkłady muzyczne w kawałkach są jakby pogłośnione a głosów albo w ogóle nie słychać albo jakby się ktoś bawił modulatorem głosów,dźwięki z gg są jakby w echu... Przeinstalowałem sterowniki i dalej ten sam problem... Co może być przyczyną ? Z góry dziękuje za pomoc :)

15.03.2011 22:10
fisherfighter
2
odpowiedz
fisherfighter
53
Szalony drajwer
15.03.2011 22:22
3
odpowiedz
zanonimizowany56608
69
Senator

Niestety nie pomogło,chyba dlatego że działam tylko na 2 głośnikach i głównie słuchawkach.

Edit--> Nie wiem czy to coś pomoże ale dzwięki systemowe są dużo głośniejsze niż filmiki na youtube przy 100%

15.03.2011 22:53
grish_em_all
4
odpowiedz
grish_em_all
258
Grish

A system wykrywa kartę dźwiękową poprawnie? Widoczna jest jako Realtek HD Audio a nie jakieś dziwnie nie-wiadomo-co? Posiadam taką samą na płycie Asusa M2N-SLI i siódemka nie chciała za żadną cholerę dobrze rozpoznać karty, a że płyta sama w sobie dość wiekowa to i sterowników pod Win7 brak. Skutek taki że dźwięk co prawda mam i to jako taki, ale w menadżerze urządzeń figuruje jako PnP USB Speakers - czymkolwiek to jest.

16.03.2011 17:16
5
odpowiedz
zanonimizowany56608
69
Senator
Image

Tak się prezentuje czyli wykrywa sprzęt normalnie...

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl