Wikipedia is dead?
Tak, stało się. Wikipedia przestała dychać. Czyżby protest na SOPA się zaczął? :)
Jedynie co działa na Wiki to strona wyboru języka. Nic więcej się wczytać nie chce.
U mnie na Chrome normalnie działa...
Edit:
A no chyba, że mówimy o wersji Amerykańskiej...
wiekszosc stron nie dzila w Ameryce na znak protestu
Matko boska, tyle było o tym mówione.
O RLY?
U mnie na Chrome i na Firefoxie w ogóle nie działa.
dziwna sprawa, ale na moim łączu polska wiki się nie ładuje.
uczniaki po szkole się rzuciły widać
E tam wikipedia. To jest tragedia: http://www.reddit.com/ :(
To prawda, że nie działa tylko angielska wersja wikipedii, ale jeśli komuś zależy na artykule to w trakcie ładowania strony wciska ESC, następnie odśwież i może cieszyć się otwartą stroną ;)
http://twitter.com/herpderpedia
What does Wikipedia have against soap?
WHY IS WIKIPEDIA BLACKED OUT WTF IM TRYNA DO MY HOMEWORK BITCHES WHAT THE FUCK OMFG THE WORLD IS ENDING HELP
ciekawe czy o ACTA będzie tak głośno ;)
>> dzony600
z linka:
WTF WHY IS EVERYTHING BEING BLACKED OUT!!!! I HAVE A FUCKING PROJECT DUE IN 5 HOURS!!!! I NEED WIKIPEDIA!!!! FUCK FUCK FUCKKK
Są tacy pocieszni w chwilach rozpaczy.....
Najgorsze jest to, ze polowa komentujacych uwazaja, ze to rzad zablokowal wikipedie albo, ze wikipedia bedzie zamknieta juz na stale.
Angielska tez dziala, wystarczy wcisnac Esc chwile przed zakonczeniem ladowania sie strony. Jedyne co zrobili, to dokleili kawalek kodu na koncu, ktory zastepuje wczytana strone komunikatem o protescie. Latwo to obejsc.
Najgorsze jest to że większość dopiero dziś usłyszała o czymś takim jak SOPA. A druga najgorsza rzecz że w polskich mediach piszą o proteście Wikipedii przeciw ustawom antypirackim, marginalizując cały problem. W końcu wielu sobie pomyśli - a dobrze tak piratom, mnie to nie dotyczy.
Ciekaw jestem jak brak reddita odbije się na amerykańskim PKB i wydajności pracowników ;>
Od dawna było wiadomo o dzisiejszym proteście. Nie wiem więc skąd to zdziwienie.
Firebug i po proteście :) (usunięcie 1 overlaya + pare display: none załatwia sprawę)
edit: metoda z "escape" nawet szybsza i prostsza :)
A mnie gówno SOPA obchodzi gdy za naszymi plecami rada Unii Europejskiej przyjęła porozumienie w sprawie ACTA.
Nie! Ja mam po feriach referat z chemii i pracę z polskiego. Ludzie zróbcie coś...
mi wiki działa normalnie.. Ang i pl..