Wifi przestało działać
Internet przez Wifi w laptopie przestał działać. Wg. systemu jestem cały czas polączony, ale internetu nie ma. Używam liveboxa i internet przez kabel działa. Sprawdziłem w panelu obsługi liveboxa i sieć bezprzewodowa jest włączona. Próbowałem rozłączać się z siecią i łączyć ponownie, nic to nie dało. Jakiś pomysł co mogło się stać?
Jaki laptop? Mój przez dobę raz też tak ześwirował. Telefon się łączył przez Wifi. komputer po kablu hulał a Wifi w lapku zdechło. Poszedł spać na noc i rano się wszystko normalnie odpaliło :) Tak czy siak spróbuj wejść w Menedżer Urządzeń i zaktualizować sterownik od karty sieciowej.
Napiszę ci co ja bym zrobił:
- włączyl z live cd (DVD, a właściwie z pendrive) linuxa dowolnego i zobaczył, czy przez niego mam internet, jeśli byłby internet to znaczy, że na Win jest problem i zainstalowałbym sterowniki do karty wifi raz jeszcze lub sprawdził, czy DNSów nie zmienił ktoś lub coś. A gdyby winą było coś na routerze, przywróciłbym go do ustawień fabrycznych wciskając przycisk specjalny na urządzeniu...
Mniej więcej to bym zrobił tak szybko (btw. jak masz telefon to też spróbuj się połączyć)
zadzwonić do providera i zapytac czy w twjej okolicy nie ma problemow? bo raz tak mialem i sie okazywalo ze cos sknocili...