Wielka prośba o pomoc w wyborze telefonu w cenie do 600-800zł
-ekran nadał się do czytania książek [SAMOLED?]
-robił wyraźne zdjęcia, będę go pewnie czasem używał do robienia zdjęć notatek z wykładów
-miał w miarę solidną obudowę
-płynne działanie [płynne przewijanie w internecie, bez szarpania, podczas wybierania numeru itd]
-nieużywany
-najlepiej jakby kosztował do 600zł, ale byłbym wstanie jakby robiło porządną różnicę dodać 200zł.
Od siebie polecam HTC Desire. Spełnia wszystkie te wymagania.
Tak patrzę, że ma on już 3 lata [wydany w 02.2010]. Nie będzie to w niczym przeszkadzać? [jakieś niedziałające aplikacje czy brak update?]
Telefony z androidem aktualizacji nawet przez 2 lata nie mają, a u niektórych producentów nawet przez 1 rok.
Szukaj używanego Samsunga Galaxy SII, może znajdziesz jakiś model za 800 zł. W ostateczności Motorola RAZR XT910 lub SE Arc S.
Szukaj używanego Samsunga Galaxy SII, może znajdziesz jakiś model za 800 zł.
Tylko właśnie zależy mi na tym by był nowy.
Też tak myślałem dopóki, sam nie kupiłem low endu za 600 zł bo chciałem nowy telefon i od tej chwili wolę mieć używany, a o co najmniej klasę lepszy telefon,
ponieważ używanie taniego smartfona przysparza samych problemów.
Hmmm... W sumie racja, może się jednak pora przełamać. Poczytam o SII, XT910 i Arc S.
ARC S odpada bo am LCD. A ja chcę jakiś z dobrym ekranem do czytania książek. Więc czarny musi być naprawdę czarny, a to daje tylko chyba amoled.
Jest jakiś podobny do SII? Galaxy SII odpada niestety z innych powodów. Niestety bo byłby pewnie idealny.
Do czytania książek to i tak jeden pies czy LCD czy Amoled.
Wez nowy zte grand x in
"Do czytania książek to i tak jeden pies czy LCD czy Amoled."
No właśnie podobno nie. W super amoledzie czarny jest naprawdę czarny, więc oczy nie powinny się męczyć jak przy LCD.
Samsung s advance. Niewiele gorszy od s 2. Dorwiesz nowke za 850 zl.
Polowalbym na ZTE Grand X In, ostatnio mialem okazje obejrzec i przyznam, ze calkiem fajny sprzecik. Na razie jest ich malo, ale dopiero co weszly do umow abonamentowych, za 2-3 tygodnie wyrwiesz pewnie za ~700zl. Chociaz juz teraz na allego sa licytacje od zlotowki, moze uda Ci sie cos ustrzelic w korzystnej cenie.
Samsung Galaxy Ace 2.Ja używam od miesiąca i nie żałuje,za tą kase nie kupisz nic lepszego.Wprawdzie nie ma Amoleda ale ekran który posiada w niczym mu nie ustępuje,zdjęcia robi jak cyfrówka,internet lata prawie jak w komputerze,odtwarzacz MP3 świetnej jakośći i do tego bateria trzyma całkiem przyjemnie.Obudowa fakt plastikowa ale u mnie po ponad miesiącu użytkowania nie ma ani jednej ryski.Poprzednio miałem Wave'a i miał obudowe z aluminium i też go gdzieś po pijaku obtłukłem także jak ktoś chce to sobie poradzi i z aluminium a jak używa ostrożnie to i plastik daje rade.Do 600 zł to kupisz używanego,nowego kupisz jak sie dobrze rozejrzysz za lekko ponad 700 zł.Za tą cene ciężko znaleźć smartfona oferującego tyle co Ace 2.
Od siebie mogę dodać, że warto również rozważyć zakup nokii. I niech się nie podnosi święte oburzenie bo, fakt, nokia przespała ostatnie kilka lat, niemniej jednak ostatnia seria, nokia lumia jest naprawdę warta rozważenia. Za ok. 700zł kupisz nową nokię lumia 800. Android, czy inne bzdety nie są bezkonkurencyjne. Ta nokia spełnia wszystkie Twoje parametry.
[14] Amoled to dla mnie podstawa. Kolor czarny ma być czarny, a LCD z definicji tego mi nie zapewni.
[15] Zależy mi na aplikacjach. Więc Nokia niestety odpada.
Czytałem ostatnio o podanym wyżej ZTE Grand X In, telefon naprawdę godny polecenia.
No to przyjrzyj się specyfikacji telefonu którego ci podałem (s advance). Ma s amoled, nowoczesny procek, 786 mb ramu i jest ładny. Jak odpowiada rozmiar (dla mnie 4 cale ekran jest za mały) to najlepszy telefon w tej cenie niewiele drozszy od ace 2 a jednak wyraznie lepszy. 100 zl drozej jest lg l9 ale to juz sie robi cena pod 1000 zl, ten lg jest juz bardzo dobry.