Wiedźmin 3 - Pytanie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
15.06.2015 02:03
dekota
1
odpowiedz
dekota
149
Generał

Wiedźmin 3 - Pytanie

Witam, mam pytanie.
A mianowicie grając troszeczkę w Wiedźmina (pierwszą część) i nie grając w Wiedźmina 2 (wcale) coś tracę z fabuły Wiedźmina 3?
Czy po prostu idzie zrozumieć fabułę i mogę zacząć grać już w trzecią część?
Dzięki za odp.

15.06.2015 10:19
Nazgrel
2
odpowiedz
Nazgrel
201
tgn

Stracisz raptem kilka nawiązań do poprzednich części, nie ma co na siłę teraz tego przechodzić - siadaj do trójki i ciesz się grą.

15.06.2015 10:46
koobun
3
odpowiedz
koobun
42
wieszak

Coś tracisz, bo było nie było, jest to zakończenie trylogii, a nie oddzielny tytuł.
Ale ponieważ twórcy kierowali "Dziki Gon" do graczy, którzy poprzednich części nie znają, połapanie się w meandrach fabuły nie jest (chyba) jakoś szczególnie trudne. W dialogach często masz opcje pozwalające na wyjaśnienie, lub przypomnienie poprzednich wydarzeń, a w menu pokaźny spis postaci ze zgrabnymi opisami kim są i co ich łączy z Geraltem.

Moja lepsza połowa skazana na oglądanie mojej rozgrywki (wersja PS4) nie miała problemów ze skumaniem o co biega. Mimo, że raczej nie śledziła gry specjalnie uważnie.

15.06.2015 11:00
Nazgrel
4
odpowiedz
Nazgrel
201
tgn

Warto dodać, że chyba więcej "smaczków" stracisz kiedy nie czytałeś książek - i to w pierwszej kolejności warto nadrobić.

15.06.2015 11:02
5
odpowiedz
Estimo
14
Centurion

Najlepiej byłoby poczytać sobie książki ale spokojnie możesz zagrać w część 3.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl