upgrade komputera
mój PC opisany poniżej obecnie chciałbym kupić procesor np ten http://allegro.pl/unikat-5000-2-6ghz-nowe-1mb-g2-brisbane-i1938011171.html i karte grafiki coś w stylu 9600 GT .Obecnie posiadam słaby zasilacz tracer 400W i zastanawiam się nad czyms takim Tacens Radix IV 450W 85+. aha i jeszcze jedno czy ten procek bedzie dobrze pracował z moimi pamieciami 667mhz ?
czy według was ten konfig jest w miare dopasowany tzn czy np grafa niebedzie zamulać proca i odwrotnie ? i czy te pamięci 4x 1gb 667 mhz będą odpowiednie do tego procesora bo gdzieś czytałem że obsługuja 800mhz ale niewiem czy to prawda
jak obsługuje 800Mhz to i 667Mhz też, nie bierz Tacensa, bierz Chiefteca, Corsaira lub inną znaną firmę, a 9600GT do takiego proca będzie w sam raz
Snakepit --> dzięki za info bo niebyłem dokońca pewny czy zadziała prawidłowo z moimi pamięciami ale teraz jóż wiem że tak a co do zasilacza to myślę że ten Tacens Radix IV 450W 85+ też powinien dać sobie rade z tym zestawem
ale czemu uparłes się na mało znaną firmę?
bo on kosztuje tylko 159zł i napewno będzie lepszym rozwiązaniem niż ten mój tracer z czarnej listy xD a pozatym ma sprawność na poziomie 85+ czyli to cos musi znaczyć
@Snakepit
Tacens to znana firma, produkująca zasilacze, które nie są na czarnych listach.
Tuminure--> czyli sugeruje że ty też jesteś za tym zasilaczem, do tego konfigu nawet po lekkim O/C procka do ~`3ghz będzie jeszcze zapas mocy xD
No ale Tacens to dobra firma i wcale tak mało znana nie jest , śmiało mozesz brac ich zasilacze.
Ten tacens akurat ma dośc gównianą linię 12v, sam używałem tacensa jakiś czas, ale jest duzo lepszych firm
Snakepit --> Jest tani, i nie jest bombą. Na pewno będzie lepszy od najtańszych Chiefteców.
Kisiel1991 --> Napisz jaką masz dokładnie płytę główną.
Ten procesor będzie znacznie lepszy: http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/571767
Ma on mniej więcej wydajność PDC E5200 (choć trochę jednak mniej, niż więcej, ale i tak jest dobrze).
PrzemoDZ---> ten proc raczej niebędzie kompatybilny z moją płytą głuwną
płyte mam kaszane ale jak narazie mój sempron 3000+ z 1,6 na 2ghz poleciał stabilnie a pamiatki na 800 mhz fsb z 200 na 250 dokładnie
1) Nie spamuj, tylko edytuj posty.
2) Zapoznaj się z terminem "przecinek" i naucz się, gdzie się go stawia.
3) Kup słownik ortograficzny.
4) Szukaj przynajmniej Athlona x2 6000+ na rdzeniu Brisbane.
Do tego jakiś 8800/9800GT lub nawet 8800GTS 512MB/9800GTX, wówczas da radę pograć nawet w najnowsze gry (oczywiście nie na max, ale na medium- dlaczego nie).
PrzemoDZ---> nie miej mi zazłe że nie edytuje postów ale pisze z fona i błędy mogą się zdarzyć a co do edycji to niemogę zrobićs bo mam jakąś okrojąną wersje na tej perzeglądarce
to znowu ja a czy dobrym wyborem było by zamiast 9600 GT np radeon HD4850 ?, tylko niewiem czy proc by go nie ograniczał no i czy te 450 W by starczyło co wy o tym sądzicie ?