UPC sprawa
Witam.
Od roku jestem abonentem UPC wybrałem pakiet promocyjny internet 25, telewizja, telefon za 155 zł. Teraz jest nowa promocja a konkretnie więcej programów i 2 razy szybszy internet, no i telefon z darmowymi minutami a to wszystko za 160 zł. Na ich stronie pisze ze można zmienić promocje pod warunkiem ze jest równa lub droższa a gdy poszedłem do biura babka powiedziała mi ze taka zamiana jest niemożliwa i mogę co najwyżej dzwonić i pytać czy łaskawie się zgodzą.
Dopiero teraz przypomniało mi się o mailu w którym pisze ze od pierwszego czerwca zmieniają jakiś regulamin i można zrezygnować z umowy pisemnie do końca maja bez żadnych zobowiązań. I tutaj zrodził się pewien pomysł może by tak zrezygnować a w czerwcu wziąć nowa umowę w promocji która mnie interesuje.
Ja się nie znam ja nic nie wiem więc pytam czy tak da radę?
z góry dzięki za pomoc.
Radziłbym się najlepiej skontaktować z nimi telefonicznie, bądź oczytać więcej na ich stronie.
http://obsluga-klienta.upc.pl/app/contact/
UP bo mnie zbywają. Dzwoniłem i oczywiście mówią ze nie da rady. Może jednak zrezygnować z obecnej umowy przez ta zmianę regulaminu regulaminu i później wziąć od nowa i z nową promocją ?
Czy takie coś w ogóle ma szanse?
Przydał by się ktoś kto się na tym zna :)
2 lata czyli do maja 2012. Jestem już w połowie :)
Mozna. Jak zmieniaja regulamin mozna bez konsekwencji wypowiedziec umowe. Pozniej normalnie podpisac nowa z nowa promocja. Trzeba tak robic bo inaczej beda nas konsumentow! puchac w rupe. ;)
Możesz zrywać :)
Swoją drogą w Krakowie nastają ciężkie czasu dla Internatów... Aster wykupił Gh net, UPC wykupiło Aster... Koniec końców w Krakowie zostaje Neostrada i UPC...
Czytam regulamin promocji i się doczytałem. Chamy zabezpieczają :)
a. w okresie 3 (słownie: trzech) miesięcy przed Przystąpieniem do Promocji nie były abonentami Organizatora Promocji w zakresie jakiejkolwiek z usług albo
Czyli nie mógłbym z nimi podpisać nowej umowy z tamtą promocją. No chyba żeby ojciec zamówił i podpisał umowę na siebie. Tak chyba też się da.
A dalej w regulaminie pisze ze jednak można ale na droższą. No przecież do cholery chcę droższą to co mi gościu przez telefon kit wciska.
Jak już jest wątek - mam podobny problem, tyle że z neostradą. Otóż mam umowę podpisaną od lutego 2010, do maja 2012. Problem polega na tym, że prędkość to 1.3mb/s, a teraz w promocji jest 10mb/s, za 10zł więcej niż teraz(do tego dochodzi drukarka sieciowa HP, która również się przyda). Czytałem gdzieś w necie że można dodać jakiś aneks do umowy(że czas zakończenia umowy będzie 2 lata od podpisania aneksu). Trzeba się przejść do salonu TP, i tam na miejscu załatwić. Robił coś takiego któryś z was? Da radę to załatwić na imię i nazwisko(nr. linii), czy potrzeba jakichś papierów?