TVN24 nową stajnią pisu?
Zaraz się potnę. Co 10 minut leci u nich spot pisu o OFE. Kaczor z ryjem "czas na odważne decyzje". Czy stacja zmieniła profil?
Nie - wzięła kasę. Jakby mnie odpowiednio zapłacili, to też bym pisał (jak np jajco-ileś-tam) że pis to najlepsza partia na świecie. Ale ja zarabiam na czym innym, i kasa od pisiorów mi nie potrzebna. A telewizja żyje z reklam.
Jakby mnie odpowiednio zapłacili, to też bym pisał, że pis to najlepsza partia na świecie.
Świetne. To ja się już od teraz zastanawiam ile trzeba dostać, albo jakie deale robić z władzą, aby trąbić bezkrytycznie wszem i wobec, że PO to mniejsze zło?
Już się wczoraj oferowałem - jeśli ktoś chce zdobyć moją i moich znajomych przychylność do pis to proszę o kontakt. Zrobimy geschäft
ksips >> dam ci stówę i zaczynaj
To ja się już od teraz zastanawiam ile trzeba dostać, albo jakie deale robić z władzą, aby trąbić bezkrytycznie wszem i wobec, że PO to mniejsze zło?
To akurat jest darmowe, bo tylko skończone jojo może twierdzić, że PO nie jest mniejszym złem niż PiS.
do założyciela wątku - nie oglądaj tvn - oszczędzisz sobie nerwów - poczytaj sobie artykuł nowego publicysty Gazety Wybiórczej Donalda Tuska - pisze on o pięknym kraju z najlepszym rządem w historii nowożytnej Europy ...
ksips > nie jesteście więcej warci .tz wasza agitka
To akurat jest darmowe, bo tylko skończone jojo może twierdzić, że PO nie jest mniejszym złem niż PiS.
To istnieje skala pomiaru zła? To mniejsze zło jest wprost cudowną retoryką utkana w kotarę, podtrzymywaną przez usłużnych klakierów, za którą stoi PO na tle bezgranicznej pustki. Część się wycofała rakiem, ale rzesza wiernych wciąż stoi na posterunku. Tylko tyle mają teraz do powiedzenia w samoobronie własnej, wobec niedawnej pochwały i uwielbienia tej formacji, którą tak promowali do władzy: tam mniejsze zło, tu baba jaga, a tam jeszcze krasnoludki.
[14] Bla, bla, bla. Skoro alternatywą jest tylko Tusk i Kaczyński (+ ich bandy), któryś z nich MUSI być i nie ma opcji, żeby nie było ŻADNEGO, to już lepiej, żeby był Tusk i jego banda niż Kaczyński i jego banda.
Znajdź mi chociaż jeden post, w którym uwielbiałem, chwaliłem i promowałem tę formację. Miałem wobec nich jedno oczekiwanie - odkopać od koryta Kaczyńskiego, zi0br0ida, Edgara - niech mu ziemia lekką będzie - i jeszcze paru artystów.
[1] - Zaraz się potnę. Co 10 minut leci u nich spot pisu o OFE. Kaczor z ryjem "czas na odważne decyzje". Czy stacja zmieniła profil?
Pierwszy post jakże obiektywny :D
gladius relokaded >> druga strona ma na celu TYLKO odkopać od koryta > Tuska , Rysia
,Zdzisia . I tak to sie kręci
ja jak bede miał taka możliwość oddam głos na Kononowicza lub kogoś podobnego. A do tego czasu aut
druga strona ma na celu TYLKO odkopać od koryta > Tuska , Rysia
Odkopać można, ale tylko pod warunkiem, że miejsca u żłoba nie zajmą znowu zi0br0idy. Tuski, Rysie i Zbysie nie są tak szkodliwe jak zi0br0idy, bo oni co najwyżej kradną dla siebie, a ziobr0idy szkodzą kompleksowo.
To "lepiej" to jakaś kolejna objawiona prawda totalna? Lepiej komu? Gospodarczo, społecznie, kulturalnie? Chociaż właściwie to ja dobrze wiem w czym rzecz, zresztą ci co spać po nocach nie mogli już to wypowiedzieli wielokrotnie. Obok rządzenia pewno na zbliżonym poziomie chodzi o te wartości dodane idące za PiS czyli kajdanki, podsłuchy, służby, lustracje czyli wnyki na układziki, korporacyjki, wałeczki, przekręciki i pomroczność jasną. Oj, ile te pisowskie wkładanie kija w mrowisko, właściwie nie takie w sumie wielkie, spowodowało w Polsce chorób układu krążenia.
chodzi o te wartości dodane idące za PiS czyli kajdanki, podsłuchy, służby, lustracje czyli wnyki na układziki, korporacyjki, wałeczki, przekręciki i pomroczność jasną.
Zwłaszcza, że te układziki i przekręciki istniały głównie w chorym łbie zi0br0ida, a bardzo podobne elementy dotykają również pis. Ten mityczny "układ", który tropiła IV RP to rzecz zupełnie normalna i istniejąca w każdym ustroju i systemie wynikająca z tego, że ludzie się znają i naturalne jest, że jak mają możliwość, to pomagają swoim znajomym - zwłaszcza, jak mogą przy tym zarobić.
To "lepiej" to jakaś kolejna objawiona prawda totalna?
To różnica między stanem "z zi0brem" albo "bez zi0bra".
Zaraz się potnę. Co 10 minut leci u nich spot pisu o OFE. Kaczor z ryjem "czas na odważne decyzje". Czy stacja zmieniła profil?
TVN24 od zawsze była stacją rzetelną inaczej. Tym razem naruszone zostały interesy banków prowadzących OFE. Zapłacili TVN24, by zrobić działaniom rządu jak najgorszą "prasę", więc TVN najprawdopodobniej świadczy usługi propagandowe i tyle. Nie zdziwiłbym się też, gdyby okazało się, że TVN jest udziałowcem którejś ze spółek zarabiających pożyczaniu ZUSowi pieniędzy wziętych od niego.
A ponoć miało nie być spotów w TV....
Natomiast odnosząc się do postu [23], widząc na stronie Rzepy reklamę Microsoftu, chyba raczej nie podejrzewacie, że Microsoft jest udziałowcem Rzepy, albo Rzepa robi interesy z Microsoftem, tylko raczej jest tak, ż Microsoft Rzepie za reklamę zapłacił i tyle...
Może ktoś mi przedstawić suche fakty o chodzi z tym Otwartymi Funduszami Emerytalnymi? Od dłuższego czasu omijam wiadomości stąd moja niewiedza, ale akurat to mnie ciekawi o co się tak żrą.
Runnersan
Czym innym jest reklama a czym innym to, co robi TVN. A robi to, że angażuje się po stronie sporu politycznego miast go relacjonować. Nie dziwię się temu, to te "nasze" media robią to od zawsze, ale nie zmienia to faktu, że niezbyt dobrze to wygląda.
Devilyn
Po krótce to chodzi o to, że rząd w celu obniżenia długu publicznego wstrzymuje tą część transferów do OFE, która nie była konsumowana w ramach obrotu na giełdzie. Tym samym niezdrowa sytuacja polegająca na tym, że OFE brały pieniądze z ZUS w formie obligacji, które z kolei ZUS otrzymywało z powrotem jako pożyczkę (tj. pożyczkę brał rząd przez sprzedaż obligacji a następnie wyrównywał z budżetu deficyt w ZUS). Tym samym z tych pieniędzy brał swoją "dolę" ZUS (0,8%), potem OFE a na koniec rząd wykupując obligacje płaci za pożyczenie oddanych wcześniej pieniędzy (teraz to jest bodaj 12,5%). Ruch sam w sobie usuwa zatem piramidkę finansową, na której OFE brały kasę za nic.
I pod tym względem nie ma w tym nic niewłaściwego. Niewłaściwe jest to, że za ograniczeniem transferów do OFE nie poszło obniżenie prowizji i innych opłat. Niewłaściwym jest także to, że wyalienowanie systemu ubezpieczeń od celów, dla których został powołany stał się faktem.
I pod tym względem nie ma w tym nic niewłaściwego.
Znaczy nic niewłaściwego z czyjego punktu widzenia? Z punktu widzenia potencjalnego emeryta w perspektywie lat 30-40, czy z punktu widzenia ministra finansów i jego rządowych kolegów? To teraz niech podniosą ręce czytający to ministrowie...dziękuję. A teraz potencjalni emeryci za lat 30-40...dziękuję.
Ciekawe wytłumaczenie, jak mówię raczej z punktu widzenia ministra finansów i to w sumie gdzieś oscylujące wokół technicznych manowców niż meritum, raczej nie z punktu widzenia kogoś kto pyta "o co chodzi z tym OFE".
W Polskim budżecie jest horrendalna dziura, globalny kryzys odcisnął się mocno i nad Wisłą, dochody budżetu zmalały przy wydatkach bez zmian, gdzie rząd przespał rok 2009, a w 2010 obudził się na zielonej wyspie, przebudzenie trwało długo i dopiero z końcem roku chwycił się podwyżki podatków bez cięć wydatków.
W 2010 roku budżet musiał dopłacić do ZUS 80 miliardów złotych, w kolejnych latach będą to dziesiątki miliardów więcej, niestety emerytów coraz więcej, tymczasem wpływy składek do ZUS maleją - bezrobocie rośnie, a i polscy wyspiarze jakoś nie pakują na powrót walizek w poszukiwaniu cudów, wręcz przeciwnie nad Wisłą pakują walizki kolejne fale emigracji - najbliższa "nach Deutschland". W skrócie obecnie pracujący i ich składki emerytalne nie wystarczają już na wypłatę bieżących emerytur. Potrzeba coraz większej żywej gotówki z zewnątrz. Tymczasem od 10 lat 1/3 składki emerytalnej Kowalskiego nie była wrzucana bezpośrednio do ZUS, ale lokowana na indywidualnych kontach w OFE - odkładane pieniądze Kowalski miał na starość jak w banku w odróżnieniu od obiecanek ZUS. Budżet wprawdzie sprytnie i tak ssał te pieniądze jako obligacje, ale obligacje wszak trzeba Kowalskiemu spłacać, a i cała operacja z ich pozyskaniem opisana wyżej była droga. Postanowiono, że docelowo już tylko 1/6 składki emerytalnej Kowalski ulokuję w OFE i tyle będzie miał pewne na starość, reszta trafi bezpośrednio do ZUSowskiego worka i bezpośrednio do obecnych emerytów. Na starość Kowalski z OFE dostanie już tylko polowe tego co było zaplanowane wcześniej, resztę wypłaci mu ZUS, ale czy wypłaci zwyczajnie czy może dorzuci mu te pozostałe zabrane 1/6 składki, tego nikt nie może wiedzieć ani obiecać.
trochę p reformie emerytalnej> facet tłumaczy na nasze
http://finanse.wp.pl/kat,107962,title,Rybinski-chce-pozwac-rzad,wid,13208105,analiza.html
olivierpack
Znaczy nic niewłaściwego z czyjego punktu widzenia?
Nie z czyjego a z punktu widzenia czego. Napisałem tylko - zgodnie zresztą z prawdą - że obecny system jest niezbyt przemyślany z punktu widzenia zdrowego rozsądku. Z punktu widzenia zdrowego rozsądku idiotycznym byłby pomysł, by włożyć do tego samego banku lokatę za - dajmy na to - 5% i jednocześnie brać z tego banku pożyczkę za np. 15%. W tej chwili na pieniądzach, które trafiają do OFE budżet i my traci każdorazowo około 25%. I z tego punktu widzenia to, co robi rząd jest możliwe do zaakceptowania.
Niemożliwe natomiast do zaakceptowania jest to, że rząd przyznał wszem i wobec, że ZUS jest tylko kolejną pozycją w budżecie państwa i budżet jest ważniejszy niż ubezpieczenia społeczne.
Z całą pewnością fatalne było oparcie części świadczeń emerytalnych na loterii, jaką w istocie jest zabawa w giełdę. Może się udać, ale jest o nadzieja hazardzisty. To zaś nie jest coś, co może oferować państwo decydując się na instytucjonalizację braterstwa w zakresie zapewnienia środków życiowych osobom starszym.
I każda "reforma" w zakresie "naprawiania" tego systemu będzie nieskuteczna tak długo, jak długo będzie rodziło się mniej dzieci, niż ludzi przechodzi na emeryturę.
Kaczor jest mały to wciskają go gdzie popadnie tym samym bulwersując inteligentną część polaków
[29] I nikt nie wmówi ci, że białe jest białe, a czarne jest czarne?
O, jajco jak zwykle na posterunku i jak zwykle błysnęło swoją "inteligencją".
Ach te media , tylko krytykują rząd i PIS wspierają
Premier wiedział co mówi w ostatnim wywiadzie . Potrzebne sa stacje sprzyjające rządzącym , ludzie nie znają sukcesów i ulegaj złudzeniom po wizytach na stacjach benzynowych i cenrtach handlowych. Paliwo ponad 5 zł za l > paliwo nadal nie przekroczyło 6... itd
Sparafrazuje tekst widziany w Szkle Kontaktowym.
Jest lepiej... Dużo lepiej, kiedyś za kilogram cukru mogliśmy kupić pół litra benzyny, a teraz za ten sam kilogram cukru możemy kupić aż litr benzyny:)
ehhh gdyby Jarek Kaczynski byl premierem ..... a nie tyn Tusku to bysmy zyli jak lordy , sralibysmy kasom a cukier by byl po 1 zl a bynyzna po 2 zeta.Ruskie by nam laskie robili ze strachu i wszytcy Polacy by byli jednom rodzinom.
Komu to przeszkadzalo ......
PiS-uar do piachu! Ale cyrk, k00rwa mać!
Ech że go w tej windzie nie zastrzelił ;-)
A ja myślę, że mogło by się to zakończyć strzałem samobójczym - choler wie, czy umiał obsługiwać swój pistolecik :D
Po za tym, z Jarka jest taki klawy chłopak, że nosił pistolet na wodę :P
[36] Jak to mówią, lepiej z mądrym stracić, niż z głupim zyskać. A cóż dopiero tracić z głupim, popierać głupiego i jeszcze się z tym publicznie obnosić. Między Tuskiem, Komorowskim, a Kaczyńskim jest tak wielka przepaść intelektualna, między tym co mają do powiedzenia, albo politycznego zaproponowania, że aż człowieka ściska w dołku. Fakt, Kaczyński musi zrobić od czasu do czasu jakiś happening dla elektoratu "jasełkowego", mimo wszystko gdzie tu porównanie dla zabawy w państwo Komotuskich. Ta przytłaczająca żenada, która ogarnia człowieka zmuszonego oglądać tych fatalnych aktorów w tym niszowym kinie gore po prostu już ani ziębi, ani grzeje, zwyczajnie obojętnieje.
A co niby Kaczyński ma do politycznego zaproponowania? Zupełnie nic, tak samo jak Tusk czy Komorowski.
Strzelając we windzie obie strony sporu byłyby zadowolone , i tylko forum jak by nudne było.
dziennikarze miały by utrudnimy dostęp do celi.
Pan premier w ofensywie ,dziś raczył uświadomić społeczeństwu ze to LK ponosi odpowiedzialność za rozdzielenie wizyt 07 04 -10 04. i nic to że fakty są inne . Co z tego ze korespondencja stowarzyszenie-kancelaria premiera - prezydenta pokazują inny obraz sytuacji .
A co niby Kaczyński ma do politycznego zaproponowania? Zupełnie nic, tak samo jak Tusk czy Komorowski.
Wywiady, książki, wystąpienia - odsyłam, ale żeby nie było li tylko Kaczyńskiego, ale i jego oponentów. Może JK nie dorasta do LK, to nasz premier czy prezydent to przy nich wydmuszki.
Wywiady, książki, wystąpienia - odsyłam
Ma do zaoferowania politykę historyczną i socjalizm w czystej postaci.
A cukier po 5