Tomazzi 1, Michnik 0? "Gazeta Wyborcza" od nowego roku zniknie z kiosków?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
22.08.2012 13:27
😊
1
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

Tomazzi 1, Michnik 0? "Gazeta Wyborcza" od nowego roku zniknie z kiosków?

http://wpolityce.pl/wydarzenia/34518-tylko-plotka-czy-zapowiedz-nieuchronnego-upadku-gazeta-wyborcza-od-nowego-roku-zniknie-z-kioskow

Brzmi nieprawdopodobnie i nie wierzę w to, natomiast juz same takie plotki oznaczaja potrzebe sensownych zmian w GW.

22.08.2012 13:35
😊
2
odpowiedz
Salado.
43
Generał

Dzień upadku GW powinien być ogłoszony świętem narodowym.

22.08.2012 13:37
eJay
3
odpowiedz
eJay
260
Quaritch

Coś w tym jest, Michnik od dawna chodzi tylko w sandałach.

22.08.2012 13:58
4
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

Wyborcza jest jak karaluchy. Wojna jej nie zniszczy. Jak się dorobię grubych milionów to wykupię GW i przerobię na własne potrzeby. A tymczasem czerwony prostokąt dalej będzie widoczny w kioskach.

22.08.2012 13:59
😁
5
odpowiedz
albz74
134
Legend

Sam artykuł jak każdy inny, ale jakie fajne komentarze pod spodem :D

22.08.2012 14:18
r_ADM
6
odpowiedz
r_ADM
268
Legend
22.08.2012 20:14
Herr Pietrus
7
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

Ja skomentuję. Bardzo mnie to smuci, jeśli to prawda, bo sądziłem, że ten idiotyczny program i robiącego z siebie skończonego kretyna Majewskiego zdjęli z anteny, bo na łeb, na szyję poleciała oglądalność. Jeśli powody były polityczne... :(

22.08.2012 20:28
Maziomir
😊
8
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Szybkim krokiem zbliża się klasyczna zmiana warty - większość rządów w Polsce potrzebuje jedynie cztery lata, aby się skompromitować w oczach wyborców. Ten miał dwa razy więcej czasu. Problemem jest jedynie charakter owych kompromitacji - niezadowolenie podsycane przez opozycje, opiera się na zwykłym trudzie życia w biednym kraju, oraz na następstwach zmian ekonomicznych, a także na charakterystycznej dla rządów w ogóle afer w związku ze sprawowaniem władzy.

Do władzy dojdzie kolejna, nierzadko jeszcze gorsza ekipa. Na fali populistycznych haseł, obietnic i klimatu nowej miotły, jeszcze nienażarta, z całym bagażem partyjnych dołów, który ostrzy sobie zęby na ciepłe, ministerialne posadki nie mając żadnych do nich kwalifikacji i nie dbając o interes narodowy, ani inny niż własny. Do władzy dojdzie kolejna banda "fachowców".

Tym razem w czołówce wyścigu mamy chorą na narodowy etos, przegniłą "wartościami", nieudolną bandę oszołomów ziejących nienawiścią do wszystkiego co inne i niezrozumiałe, pełną odpustowego etosu kawalerię z małym rycerzem na czele, potem długo nic i niegotową do połączenia szeregów pseudo lewicę, z którą chcąc nie chcąc utożsamiać się musi niezadowolona z wyznaniowego charakteru państwa część społeczeństwa. To wszystko na grobach nadziei zawiedzionych kolejnym rządem środka wyborców PO. Aż nie mogę się doczekać jak wszyscy będziecie narzekać po paru latach PiSu szykując kolejnej bandzie urodzonej na brudnej kanapie, miejsce w następnych i następnych wyborach. Zdrówko! A na razie huzia na michnikowszczyznę pieski, brać go!

22.08.2012 20:29
mrgiveman
😈
9
odpowiedz
mrgiveman
120
Kadett

Myślicie że obecny rząd na to pozwoli ? No way ...

A na razie huzia na michnikowszczyznę pieski, brać go! Leming , brać go !

[11] Dobrze wiesz że w jakikolwiek wątku w którym pada skrót PO albo GW , pada słowo leming , lepiej żebym powiedział to ja niż Raziel , który przy okazji napisze kilka zdań na tematu PiSu ;) No offence ofkors

22.08.2012 20:30
xanat0s
😊
10
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change

Taka ciekawostka od taksówkarza, który obsługuje m.in. Agorę i prawie codziennie wozi znanych i mniej znanych dziennikarzy - mało co tak wzburzyło tych dziennikarzy jak okoliczności pracy w GW Michała Tuska. I nie chodzi wcale o sam fakt pracowania, a o warunki jakie miał - umowa o pracę, pensja 4k, jeden dyżur redakcyjny w tygodniu, wymóg napisania jednego artykułu w tygodniu.

A takie warunki jak umowa o pracę i 4 koła pensji to tam marzenie zdecydowanej większości załogi. Wszyscy są na śmieciówkach/groszowych wierszówkach etc. Za to zarząd podobno nie narzeka, a w planach kolejne zwolnienia. No i najśmieszniejsze - polecam przeczytać artukuł w Press, co działo się gdy pracownicy ogłosili założenie związku zawodowego. Lewicowa gazeta, korzenie Solidarnościowe - wydawałoby się, wspierają związki? Haha, dobry żart, rwetes podniósł się niesamowity i wielkie oburzenie zarządu i ważniaków :)

Co chyba świadczy dużo o firmie i jej sytuacji :)

22.08.2012 20:33
Maziomir
😉
11
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

mrgiveman - nie mieszaj mnie w podziały polityczne

22.08.2012 20:37
12
odpowiedz
Lookash
155
Legend

Przecież Wyborcza ma i tak największą sprzedaż, to można powiedzieć w ciemno. Nie ma mowy, żeby gazeta posiadająca największą sprzedaż zniknęła z rynku. Agora to potężna machina i ma gdzie ciąć, gdzie indziej.

edit: A jednak nie, Fakt sprzedaje najwięcej. Huhu, to faktycznie.

22.08.2012 20:39
kali93
13
odpowiedz
kali93
201
Isildur

[8] Otóż to, nic dodać nic ująć. Wreszcie ktoś na tym forum dobrze gada.

22.08.2012 20:39
pablo397
😊
14
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

Lewicowa gazeta, korzenie Solidarnościowe - wydawałoby się, wspierają związki? Haha, dobry żart, rwetes podniósł się niesamowity i wielkie oburzenie zarządu i ważniaków :)

tam gdzie zaczyna sie biznes i poważne pieniądze, kończą się pieknie hasełka i ideały :)

22.08.2012 20:41
Belert
15
odpowiedz
Belert
182
Legend

Problem w tym Maziomir ze niestety Donald sp... wszystko.Kurcze glosowalem na niego a teraz jakbym mogl cofnac czas wolalbymz zaglosowac na Franka Wypierdka z Starego zadupia bo wiem ze bedzie kradl bo jest golodupcem
A zaglosowalem na bande cfaniakow ktorzy obsadzili wszystko co sie dalo i gdzie sie dalo za panstwowe pieniadze i traktuja panstwo jak alfonsi k...
Zeby dokonczyc mysl : czytywalem czesto wyboracza ... od roku nie dotykam tego g...to co sie w niej wypisuje i jak "naswietla " fakty to juz szczyt .
I widze ze nie tylko ja tak sadze .
I dobrze , ale moment ...przecież jest Donald ...na pewno cos sie wymysli z naszych pieniedzy beda ratowac GW bo przeciez kto jak kto ale GW broni rzadu niczym Jagiello niepodleglosci Polski.
Cos za cos .
Eee tam bedzie dobrze pare milionow sie przeleje ,kilkadziesiat reklam sie kupi i GW odetchnie.W koncu po co s trzymali tam mlodego Tuska.
Za nasze pieniedze ofc ale w koncu czego sie nie robi dla rodziny tj. tfu przyjaciół.

22.08.2012 20:58
r_ADM
16
odpowiedz
r_ADM
268
Legend

xanat0s - daj link do tego artykulu.

22.08.2012 21:04
😁
17
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

(6) >(Michnik + Kiszczak = Miszczak)

Teraz już widzowie stacji z Wiertniczej wiedzą oficjalnie ,że uważa się ich za tępych debili.

22.08.2012 21:08
Maziomir
18
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Tusk robi to co musi robić, nikt inny nie zrobiłby więcej. Przy czym jego rządom towarzyszy charakterystyczna dla naszych (i nie tylko) narodowych przywar korupcja, nepotyzm i świecka symonia. Nie jest ani świętym, ani diabłem. Jedynym dobrem w całym tym burdelu jest to, że bez względu na rządy, ich wizje i ich realizacje, droga jaką musi kroczyć europejskie państwo jest kształtowana przez politykę międzynarodową. To sprawia, że idąc po jedynej możliwej ścieżce niechcący odciskamy ślady we właściwym kierunku. Wszystkie afery i braki są charakterystycznym rozpluskiem stawiania kroków w kałuży. Ktokolwiek by nie rządził nie zmieni kierunku marszu - i jak na razie jest to zachód. Dowolny jest jedynie dobór piosenek marszowych, lektur w namiocie i sposobu odpoczywania, praca przy przebieraniu nogami pozostanie dla wszystkich taka sama. Tu pozostaje miejsce na przekonania - niektórzy drogę tę nazwą pielgrzymką, dla mnie niech będzie to klasyczna outdoorowa wyrypa. Dlatego chciałbym aby coraz więcej głosów szło tam, gdzie uwolnią nas od religijnych bredni*. Wydaje mi się, że coraz więcej osób zaczyna iść z podobnym nastawieniem. Reszta jest tylko codziennym znojem - jakieś gnoje muszą w końcu nami rządzić, bo inaczej weźmiemy się za łby pod pierwszym lepszym pretekstem. Ja osobiście chciałbym, aby to były jakieś śmieszne gnoje. Strasznych widziałem już całe multum.

*to moje skrzywienie - każde odchylenie od normalności jest złe, więc ubolewam nad tym, że w ogóle mnie to obchodzi ;)

22.08.2012 21:13
xanat0s
19
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change

r_ADM --> Niestety Press nie udostępnia artykułów w necie, mam tylko gdzieś w wersji papierowej. Jak znajdę chwilę czasu, to poszukam tego artykułu i zeskanuje :)

22.08.2012 23:11
Belert
😃
20
odpowiedz
Belert
182
Legend

Maziomir : twoj text przypomina troche bajania Himmlera ktory po to zalozyl obozy koncentracyjne zeby dac prace niemcom :))
Nie moj drogi to nie jest tak ze niewazne ze kradna , oszukuja i maja nas w d... na dodatek kaza nam pracowac jak zwierzeta do Bog wiek kiedy a najlepiej zdychac szybko przed pojsciem na emeryturę.
To nie jest tak ze njawazniejsze zeby PiS nie dorwal sie do wladzy bo bedzie gorzej.Zeby SLD nie dorwalo sie do wladzy bo bedzie gorzej .
Ze musimy sie godzic na zlodziestwo ,korupcje i nepotyzm.Nie musimy sie na to godzic .
Komunisci tez mowili ze owszem sa klopoty ale kiedys dojdziemy do raju na ziemi ,.nie wiem czy pamietasz ale z tego raju wyszlo jedno wielkie g...
Teraz jak sadze ma byc inaczej .

22.08.2012 23:16
Maziomir
21
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Belert, albo jesteś młody, albo naiwny, albo głupi - nie wykluczam jakichś kombinacji tych rzeczy. Miałbym jednak prośbę, abyś się nieco wysilił jak do mnie piszesz, bo wstyd zostawiać nieskomentowane wypowiedzi, a nie bardzo wiem co Ci napisać. Żyj jak uważasz, mnie w to nie mieszaj.

23.08.2012 00:41
Flyby
😱
22
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

A co to to jest - ta "wPotylice" ? Ma jakieś pretensje do "Prawdy" ( te jej hasełko reklamowe ) a podpiera się plotką i statystyką z tabloidów ? ("Fakt" świadczy ;)) Paff i po Wyborczej ;(
Wybiera rodzynki z cudzych artykułów i zamienia je w śliwki ("Wprost" się ucieszy ;)) którymi mają udławić się lemingi? Paff i mają lemingi dodatkową uciechę ;))
Taka nowa netowa trombka niby prawicowa ..ee propagandowa? To ja wole "niezależna.pl" co pisze bez obciachu "my informujemy - reszta kłamie"..

23.08.2012 00:56
23
odpowiedz
Mistrz_zen
4
Centurion

Ktokolwiek by nie rządził nie zmieni kierunku marszu - i jak na razie jest to zachód.

Zaraz, zaraz. A pojednanie z Rosją to pies?!

23.08.2012 01:14
24
odpowiedz
Hajle Selasje
104
Eljah Ejsales

Jakoś ciężko mi się cieszyć z takich newsów. Jakie GWno jest, każdy widzi, ale trzeba być skrajnym pięknoduchem, żeby powolny zgon tej gazety postrzegać jako konsekwencję przywracania w Polsce normalności, a nie upadku prasy drukowanej w całej naszej cywilizacji. Różnica polega na tym, że do tej pory czytelnik GW miał swoje autorytety w postaci Miłosza, Szymborskiej, Bonieckiego, Kapuścińskiego itp. itd., a teraz tym autorytetem będzie taki Jarosław Kuźniar.

23.08.2012 02:19
Flyby
😊
25
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

A kto to jest Kuźniar i dlaczego ma być autorytetem?

23.08.2012 05:14
Belert
26
odpowiedz
Belert
182
Legend

Maizomir : wyglada na to ze jestem jednak glupi bo mlodym dawno byc przestalem :)

Przy czym jego rządom towarzyszy charakterystyczna dla naszych (i nie tylko) narodowych przywar korupcja, nepotyzm i świecka symonia. ne to nie jest charakterystyczne dla polakow i naszych przywar , po prostu dzieki jego rzadom te przywary rozplenily sie na maksa i uczyniono wiele ,min. przez GW zeby to przedstawoic polakom w tym stylu co piszesz .Ze niby to nasza wina ze Tsuk i PSl zatrudniaaja cale legiony swoich pocioatkow ,zon i kochanek w administracji panstwowej i spolkach skarbu panstwa.

Jedynym dobrem w całym tym burdelu jest to, że bez względu na rządy, ich wizje i ich realizacje, droga jaką musi kroczyć europejskie państwo jest kształtowana przez politykę międzynarodową.
akurat my naszej polityki miedzynarodowej nie prowadzimy w zaden sposob ,chyba za prowadzenie polityki uwazasz : co mowi Merkel to mowi Polska.

dla mnie niech będzie to klasyczna outdoorowa wyrypa. Dlatego chciałbym aby coraz więcej głosów szło tam, gdzie uwolnią nas od religijnych bredni* szczerze mowiac wolalbym zebys nas uwolnil od siebie niz nasz narod od Boga

Reszta jest tylko codziennym znojem - jakieś gnoje muszą w końcu nami rządzić, bo inaczej weźmiemy się za łby pod pierwszym lepszym pretekstem.
i znowu sie wyborcza klania , nie nie musza nami rzadzic gnoje jak piszesz ,nie nie wezmiemy sie za lby.<Moze dajmy ludziom szanse dorosnac i lepiej propagujmy styl rozliczania politykow z obietnic i skandali .

Jak widze albo jestes bardzo mlody albo bardzo glupi.Ale mam nadzieje ze to zakonczenie nie popsuje ci humoru ,bo jako zatwardzialy leming masz dosc duze ego :))))))

23.08.2012 10:00
Flyby
😃
27
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

1)"dzieki jego rzadom te przywary rozplenily sie na maksa" ..
Bravo Belert, może byś tak podał parę przepisów według Ciebie na owych "przywar wyplenianie"? .."Przywar" od których zresztą żadna partia wolna nie jest, nie wyłączając innych towarzystw wzajemnej adoracji..W każdej nowej administracji państwowo - lokalnej, spotkasz "pociotków, żony i kochanki" wraz ze znajomymi znajomych..Po linii rodzinnej, sąsiedzkiej, wyznaniowej i ideowej ;) To będą polscy "sami swoi" - wyrywający sobie płoty i stołki..
I sami "sprawiedliwi" - dla innych..Licytujący się we wzajemnych zawiściach i pomówieniach - zwłaszcza anonimowo..

2 ) "my naszej polityki miedzynarodowej nie prowadzimy w zaden sposob"
Uczyłeś się od cioci Fotygi jak "zwyciężać mamy"? Czy na kanapowych rekolekcjach tych "wPotylice", niby "niezależnych" i innych takich - żerujących na plotce, odpadach patriotycznych, pół spiskowych teoriach i ciągłym kopaniu sąsiadów gdzie się da i jak się da? Zawsze jest szansa że jak im się znudzi to przypadkiem dadzą nam okazję do "bohaterstwa".. W końcu jak się już wystawi pomników kupę, przydałyby się okazje na nowe ;))
3 ) "nie nie wezmiemy sie za lby"
Nareszcie coś pocieszającego ;) Dasz żyć tym panom w sandałkach bez skarpetek, co im się nogi pocom? Zlasowanym nieprawościami dobrobytu, bezczelnie spożywającym kradzione? Pfff..
Dla Ciebie też mam coś dobrego - to wątek w "mirencjumach" więc częściej się uśmiechaj, wedle starej maksymy "śmiech to zdrowie" ;)

23.08.2012 10:06
Awerik
28
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker

Różnica polega na tym, że do tej pory czytelnik GW miał swoje autorytety w postaci Miłosza, Szymborskiej, Bonieckiego, Kapuścińskiego itp. itd., a teraz tym autorytetem będzie taki Jarosław Kuźniar.

Co jest nie tak z Kapuścińskim? W którym momencie najwybitniejszy pisarz w ponad tysiącletniej historii Polski stał się wrogiem prawactwa? Bo chyba coś przegapiłem.

23.08.2012 10:18
Flyby
😊
29
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

Trza w "IPN" sprawdzić, czy ten Kapuściński taki "najwybitniejszy" ..Panie, on za komuny po całym świecie jeździł ..Inni siedzieli a on jeździł ;(

23.08.2012 10:24
😁
30
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

"..Panie, on za komuny po całym świecie jeździł ..Inni siedzieli a on jeździł"

o takie sprawy to "wy" sie czepiacie ( Rajmund K) a oskarżacie "nas" > dla mnie to jest mistrzostwo świata

23.08.2012 10:30
Flyby
😊
31
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

"to "wy" się czepiacie"?
Jakie "wy"? Jeszcze jeden któremu się spieszy do "dnia próby"? ;) Może Ci wystarczy "dzień sądu ostatecznego"?

23.08.2012 10:39
r_ADM
32
odpowiedz
r_ADM
268
Legend

Akurat za 'odbrazowienie' postaci Kapuscinskiego odpowiada raczej lewicowy dziennikarz Polityki, ktory popelnil biografie Kapuscinskiego, w ktorej zarzuca mu konfabulacje w swoich reportarzach ;)

23.08.2012 10:42
👍
33
odpowiedz
zanonimizowany758948
44
Generał

Taaaaaak! Oby to była prawda.

23.08.2012 10:46
34
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

uważam, że my jesteśmy lepsi niż wy, a po środku stoją oni

23.08.2012 10:51
Widzący
😜
35
odpowiedz
Widzący
255
Legend

Jakoś zwisa mi to i powiewa, przejmuję się możliwym upadkiem liberalnej GW nic bardziej niż losem prawych i sprawiedliwych szmatławców i gadzinówek.
Czyż mało razy wołano "Umarł król, niech żyje król!"?

23.08.2012 11:23
Flyby
😃
36
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

Stramaccioni, nie tak ;)
Nie ma żadnych "onych" - pośrodku jest "płot"

23.08.2012 11:51
Herr Pietrus
37
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

A nie chodzi o te zmyślone "reportarze?" Nie byłem nigdy w temacie Kapuścińskiego, ale ponoć strasznie koloryzował... taki Cejrowski. :D

Edit - o, juz ktos napisał, trzeba wątki odświeżać...

23.08.2012 11:57
Flyby
😃
38
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

Ważne jest nie to że "koloryzował", Herr Pietrus - ważne jest to, jak "koloryzował" i pod kogo..
Taki Kapuściński, o zgrozo - "koloryzował" na przykład pod Herodota, zapomnianego poganina..

23.08.2012 12:02
Maziomir
😊
39
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Belert: ne to nie jest charakterystyczne dla polakow i naszych przywar , po prostu dzieki jego rzadom te przywary rozplenily sie na maksa i uczyniono wiele ,min. przez GW zeby to przedstawoic polakom w tym stylu co piszesz .Ze niby to nasza wina ze Tsuk i PSl zatrudniaaja cale legiony swoich pocioatkow ,zon i kochanek w administracji panstwowej i spolkach skarbu panstwa.

Wyraźnie dodałem - nie tylko. Co do roli gazety to ją przeceniasz, to tak jak by obwiniać rzymskie gospody o znaczącą rolę w sprzedawaniu funkcji biskupa w XVIw. Resztę, o rodzinie Tuska, pozostawię bez komentarza - ciekaw jestem czy Ty u władzy nie pomógłbyś swoim w znalezieniu lepszej pracy. Niekoniecznie od razu w rządzie, ale tak po prostu użył wpływów, by coś tam znaleźli, na miarę swoich aspiracji, nie będą przecież pracować na taśmie? Nie odpowiadaj na to - nie oczekują odpowiedzi.

akurat my naszej polityki miedzynarodowej nie prowadzimy w zaden sposob ,chyba za prowadzenie polityki uwazasz : co mowi Merkel to mowi Polska.

Kosztem wstąpienia do NATO i UE było przekazanie pewnej autonomii politycznej na ręce tych układów, o jakiej więc niezależnej polityce chcesz mówić, kiedy korzystasz z pieniędzy UE i cieszysz się pokojem? Niektórym zupełnie rzuciło się na mózg - jesteśmy biednym, bezbronnym krajem, który musi pracować na to, aby coś zmienić, który istnieje na mapie z przerwami dopiero niecałe 100 lat - a przerwy były spektakularne. W takiej sytuacji powinniśmy trzymać łeb w worku z obrokiem, aby cieszyć się żarciem i nie zwracać na siebie uwagi. Oczywiście znowu - nie odpowiadaj, bo pewnie nie zdajesz sobie sprawy, że jedzący koń potrafi kopnięciem rozbić czaszkę, jeśli go ktoś mocno wqrwi.

i znowu sie wyborcza klania , nie nie musza nami rzadzic gnoje jak piszesz ,nie nie wezmiemy sie za lby.<Moze dajmy ludziom szanse dorosnac i lepiej propagujmy styl rozliczania politykow z obietnic i skandali .

Jakim to trzeba być nieukiem, aby opierać swoją wiedzę na jakiejś gazecie? Bierzemy się za łby od niepamiętnych czasów i praktycznie zawsze potrzebowaliśmy struktur państwowych, aby utrzymać porządek publiczny i chronić nas przed zakusami sąsiadów lub zabrać im to co mieli lepsze. I Ty teraz, idealistycznie, mówisz coś o "dorośnięciu" ludzi i przeszkadzającej w tym GW?

Przestań, obrażasz moją inteligencję, albo ośmieszasz swoje czytanie ze zrozumieniem. Nie mogę pisać wszystkiego w tasiemcach, używam skrótów myślowych i niektórzy rozumieją co piszę. Ty wyciągasz szabelkę nawet nie ogarniając, gotowy do boju, bo biją naszych. Problem w tym, że Twoja broń przechodzi przeze mnie jakbym był w innym wymiarze - szczególnie dlatego, że jedynym aspektem współczesnej socjologii, który wiąże mnie z rzeczywistością i zachęca do dyskusji jest kwestia religii, jako zorganizowanego kultu. Cała reszta sprawia, że układam się jak wodorosty w rzece z prądem, mając świadomość, że ktoś może wkrótce postawić tamę. Wyjaśnię Ci, żeby Cię głowa nie rozbolała: czuję, że szykuje się coś złego, ale nie wierzę, aby jednostka mogła coś zmienić - pokrzyczymy trochę haseł na ulicach, zmiany rządów nic nie pomogą, zapłacimy hekatombą za to co teraz mamy - czy w wyniku własnych działań, czy też ingerencji natury. Nadzieja w tym, że przetrwa jakaś garstka, która zacznie wszystko od nowa. Jeśli nie jutro, to za sto, pięćset lat - ludzkość jest skazana na kataklizm i zagładę cywilizacji jaką dziś znamy. Ale jako wodorost - jest mi to obojętne, cieszę się leniwym pluskiem wody właśnie tu i teraz. Wybacz mi - pakuję się właśnie na wyjazd w góry. Do następnego.

23.08.2012 13:09
Flyby
👍
40
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

"W góry, w góry, młody bracie
Tam przygoda czeka na Cię"

04.09.2012 21:15
xanat0s
41
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change
Image

r_ADM --> Zgodnie z prośbą:

Skany celowo w wysokiej rozdzielczości, coby łatwiej było przeczytać.

04.09.2012 21:16
xanat0s
42
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change
Image

2/4

xanat0s
43
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change
Image

3/4

xanat0s
44
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change
Image

4/4

04.09.2012 21:21
r_ADM
👍
45
odpowiedz
r_ADM
268
Legend

Dziekuje bardzo.

04.09.2012 21:22
xanat0s
46
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change

Zapisałeś już? Bo bym skasował, coby wątku nie spowalniały :)

04.09.2012 21:25
Mr.Kalgan
47
odpowiedz
Mr.Kalgan
226
Gold Dragon

Jakaś prawicowa gazeteczka zamiesciła swoje "pobożne życzenia" a tu taka dyskusja "na poważnie".

04.09.2012 23:03
r_ADM
48
odpowiedz
r_ADM
268
Legend

@46 Tak, dzieki.

04.09.2012 23:09
xanat0s
😊
49
odpowiedz
xanat0s
251
Wind of Change

Trudno, teraz bez abonamentu nie skasuje - serwer gol będzie musiał jakoś przeżyć te pliki :P

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl