Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: The Elder Scrolls Antology - Spolszczenie

14.08.2015 11:56
1
GRMiroXX
8
Legionista

The Elder Scrolls Antology - Spolszczenie

Witam, kupiłem powyższy zestaw i (wiem, mój błąd) nie sprawdziłem czy jest polska wersja językowa. Czy jest jakaś możliwość żeby spolszczyć te gry?

14.08.2015 17:22
Chris__17
2
odpowiedz
Chris__17
41
Pretorianin

Morrowind, Oblivion i Skyrim sa po polsku w tym zestawie. Arena i Daggerfall chyba nie maja spolszczenia.

14.08.2015 17:27
Flyby
3
odpowiedz
Flyby
247
Outsider

Morrowind, Oblivion ze Steama po polsku? Nie wierzę..

14.08.2015 19:15
Chris__17
4
odpowiedz
Chris__17
41
Pretorianin

Morrowind i Oblivion są wersjami bez Steama.

14.08.2015 22:27
Flyby
5
odpowiedz
Flyby
247
Outsider

A tak pamiętam, bez Steama, w polskim wydaniu pudełkowym ;)
Jednak obawiam się że wydanie "The Elder Scrolls Antology" - Steama już wymaga..
Nawet jeżeli się mylę, to i tak trzeba kombinować z podkładaniem polskich napisów, już nie wspominając o Arenie i Daggerfallu. I czy wszystkie dodatki do Morrowinda i Obliviona miały polskie napisy? Zdaje się różnie z tym jest. I tak dalej..

14.08.2015 22:45
Flyby
6
odpowiedz
Flyby
247
Outsider

..Nie miałem racji bo to jest płytowe wydanie Cenegi, o którym zresztą nic nie wiedziałem - pisze Cenega:
"The Elder Scrolls: Arena i The Elder Scrolls: Daggerfall dostępne będą w oryginalnej, angielskiej wersji językowej, The Elder Scrolls: Morrowind i The Elder Scrolls: Oblivion pozwolą wybrać między angielską i polską wersją językową (napisy), a The Elder Scrolls: Skyrim zaoferuje gwiazdorską obsadę polskiej wersji językowej (dubbing/napisy) oraz oryginalną, angielską ścieżkę dźwiękową do wyboru."
Źródło: https://www.gry-online.pl/newsroom/the-elder-scrolls-anthology-ma-dzis-polska-premiere/zd13baf
..czyli prawdopodobnie nie wymaga Steama ;)
Zatem wszystko, powinno być do wyboru przy instalacji - czyli nie rozumiem, skąd obawy autora wątku..
Chyba chciał się pochwalić zestawem ;)

15.08.2015 02:03
7
odpowiedz
Nefarian17k
43
Oczko Pacynka

Ja mam antologie i wszystko co powinno być po polsku jest po polsku, tak tylko skyrim wymaga steama

15.08.2015 09:52
Flyby
8
odpowiedz
Flyby
247
Outsider

Ciekawe pomieszanie z poplątaniem..
Jako że ostatnio kupiłem sobie na Steamie, wersję Obliviona z dodatkami (pudełkową wersję Cenegi gdzieś posiałem) będę musiał grać tylko po po angielsku ;(

15.08.2015 12:53
Chris__17
9
odpowiedz
Chris__17
41
Pretorianin

Też mam antologię i to są po prostu inaczej opakowane wersje gier z naszej dystrybucji. Morrowind to edycja GOTY z tłumaczeniem CDP. Oblivion to edycja GOTY z tłumaczeniem Cenegi, a Skyrim to normalne wydanie ze Steama z tłumaczeniem Cenegi. Arena i Daggerfall nie mają tłumaczenia, bo nikt nigdy go nie zrobił.

Forum: The Elder Scrolls Antology - Spolszczenie