Test Drive Unlimited 2 kilka pytań
Hej. Aktualnie TDu2 jest na promocji na Steam w związku z tym chciałbym sie zapytać czy w grę da sie normalnie grać jeżeli serwery nie sa juz dostępne lub działają raz na ruski rok :) Wiem ze nie wszystkie funkcje sieciowe mogą działać ale czy jest tam duzo rzeczy do zrobienia w trybie offline?
Dawno temu grałem w TDu2 ale ze mój PC ledwo uciągnął te grę to szybko skończyłem, teraz chciałbym pograć jeszcze raz ale na lepszym ;)
Mnie dobiły "szkółki jazdy" i konieczność ich zaliczania. Nadal tak jest? Może jakiś patch to poprawił, usunął?
Szkoły jazdy trzeba przejść, nie da się ich ominąć. Zresztą, jeśli ktoś gra na klawiaturze to faktycznie szkoły jazdy to katorga ale ja po przerzuceniu się na kierownice zaliczałem każdą próbę z kilkusekundową przewagą czasową.
speedy
Funkcji sieciowych w TDU 2 jest bardzo dużo. No i ogólnie ta gra jest nastawiona pod śmiganie z innymi na multi.
Raczej wszystko działa, na Steam piszą (wiadomość ze wczoraj) ze strona www jak i serwery działają a problemy (o których piszą gracze) były spowodowane przeciążeniem serwerów. 5€ to nie majątek dlatego kupiłem, nawet jesli cos by nie działało :)
@bizon
Wiem ze to gra nastawiona na grę online itd. grałem w TDU1 wiec kojarzę co to za gra ;)
Ogólnie rzecz biorąc to samemu fajnie się śmiga ale ja najlepiej się bawię jak ze znajomymi zbieramy się na autostradzie i potem sobie po prostu jeździmy.
Dokładnie, fajnie jeśli śmiga się po wyspie z prawdziwym graczem/graczami - przynajmniej nie ciągną się za dupą jak boty ;)
Często jednak zdarzają się tacy którzy chcą innym uprzykrzać życie. Jedziesz sobie spokojnie Ferrari 458 Italia i nie chcesz jej zarysować a tu Ci jakiś debil wpiernicza do zada Koenigseggiem jadąc ze 400 km/h :D
A i polecam Ci zainstalować Unofficial Patch. Dodaje on do gry samochody takie jak Lamborghini Aventador, Lamborghini Gallardo i ogólnie uzupełnia kolekcje samochodów w TDU 2 o te najbardziej pożądane :) Z instalacją trzeba się trochę namęczyć ale ja już instalowałem to nie raz i nawet robiłem takiemu jednemu gościowi poradnik na czacie w TDU 2 (a angielski mam kulawy ale jakoś zrozumiał i po kilkunastu minutach przyjechał do mnie na nowiutkim Kawasaki ZX-10R. Tak, tak, Kawasaki :P patch dodaje nam ten motor :))
Tu masz całą listę samochodów jakie dodaje ten patch:
BAC Mono (model by StarGT, sound by shadee43)
Chevrolet Camaro SS 69' (model by StarGT, sound by shadee43)
Dodge Ram SRT-10 (model by Nightwolf & StarGT)
Kawasaki Ninja ZX-10R (model by StarGT)
Lamborghini Aventador LP 700-4 (model by Minime891, sound by Jorgemodek)
Lamborghini Galalrdo LP 570-4 (model by Minime891, sound by Jorgemodek)
Toyota Supra Twin Turbo (model by Minime891, sound by Jorgemodek)
TVR Cerbera Speed 12 (model by StarGT, sound by shadee43)
Secondary set of rims for Nissan R34 GT-R
Chevrolet Camaro ZL1 (model by StarGT)
Chrysler 300C SRT8 Police (model by StarGT)
Ferrari F12berlinetta (model by Minime891, sound by Jorgemodek)
Ferrari F430 (model by Reventon09)
Jeep Grand Cherokee SRT8 (model by StarGT)
Nissan R34 GT-R (model by Vitality997, sound by shadee43)
Saleen S5S Raptor (model & sound by StarGT)
Saleen S7 Twin Turbo Competition (model by StarGT, sound by shadee43)
Spyker D12 Peking-To-Paris (model by StarGT)
Lamborghini Countach 5000QV - available in Italian Classics Dealership on O'ahu (model by Xarlith)
Shelby GT500KR - available in World Classics Dealership on O'ahu (model by StarGT)
Chrysler 300C SRT8 - available in U.S. Cars Dealership (south) on O'ahu (model by StarGT)
Hot Rod - available in World Classics Dealerships on O'ahu
Spyker C8 Aileron - available in European Cars Dealership (south) on O'ahu
Audi R8 4.2 FSI quattro - available in Audi Dealership (south) on O'ahu
Nissan 370z Nismo - available in Asian Cars Dealership on O'ahu
Ford Mustang V6 Premium - available in U.S Cars Dealership (south) on O'ahu
PNJ Clothes - NPC clothes store on O'ahu
New plates
Polish translation of DLC2 content
I zmiany:
Higher rewards for winning Cup challenges
Million Dollar reward for winning a multiplayer race around O'ahu
750k $ reward for winning a multiplayer race around Ibiza
Sell car price reduced by 20%
New vehicle plates (by fussel)
All vehicules paintable
All vehicules stickerable
Rearranged all vehicles placement in salons
Intro movie disabled
Carwash fee reduced to 20$
Patch podobno poprawia też fizykę jazdy (ja to odczułem ale nie za mocno)
Pobrałem juz TDU2, odpaliłem Launcher i.......pobiera kolejny 1GB z predkoscią 100kb/s -.- Czy nie mogli od razu dać aktualnej wersji na Steam? Do wiezora chyba nie zagram przy teh prędkości pobierania.
Ok, zaczłąem grę kilka godzin temu ale offline, teraz chciałbym zagrać online - zalogowałem się na swoje konto Atari którego uzywałem do gry w TDU1 ale pisze mi że takie konto/uzytkownik nie istnieje - nie bardzo kumam gdzie i jak mam załozyć nowe konto aby grać online w TDU2.
Czy jest tez jakas moz.iwosc aby uzyc profilu offline który dziś stworzyłem aby nie grać od początku?