szukam widowiskowych gier, ale bez przegięcia

Forum Inne Gry
Odpowiedz
27.02.2013 18:50
1
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

szukam widowiskowych gier, ale bez przegięcia

Wymieńcie gry widowiskowe, tu mam na myśli raczej walkę np. w aliens vs predator (tym nowym), finishery wyglądają ładnie, choć mało ich jest więc powtarzają się często niestety. Klimat też niezły jest, ale sama gra nudna.
I najlepiej będzie jeśli zechcielibyście wymienić tylko te w miarę dobre gry. Dla przykładu, ostatnio miałem okazję pograć może z 30 minut w Red Faction jedno z nowszych i młotem mogłem rozwalać ściany budynków i wież, że ładnie burzył się obiekt pod wpływem grawitacji (czy tam pod wpływem braku podpory, bo chyba fizyka za dobra nie jest tam), ale sama gra była nudna - lecisz jak idiota wyznaczoną ścieżką i zabijasz takich samych przeciwników w kółko co kilka metrów i aż odechciało mi się grać. Miałem wrażenie jakbym to ja pobrał sobie z netu jakiś silnik gry np. Unity, wrzucił do niego kilka budynków i ustawił spam przeciwników co 20 metrów i koniec. Zero przyjemności z takiej gry, tym bardziej, że AI w red faction jest słabe, a szkoda, bo sama możliwość burzenia rzeczy jest godna podziwu, ale do AI już nie przyłożyli się, widocznie skupili się na jednej rzeczy.

27.02.2013 19:07
Mada Fakir
👍
2
odpowiedz
Mada Fakir
87
Sweet Transvestite

Asura's Wrath to synonim widowiskowej gry. :)

27.02.2013 21:01
3
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

mało odpowiedzi, czyli znowu widzę, że większość gier nie istnieje, bo twórcy wolą robić gry dla dzieciaków, czyli uproszczone, głupie, bez klimatu, mało grywalne (choć dzieciaki kochają w grach mieć drogę 150000 mil, gdzie co 20 metrów wyskakuje 30 żołnierzy i czują się jak bogowie zabijając ich non stop z kałacha i spamu granatów, które odnawiają się w sekundę po wdepnięciu na skrzynię, a skrzynie są co 50 metrów).
W takim razie dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi i smutno, że tak mało gier dobrych jest na tym świecie. Niebawem wpadnę na inny typ gry i zapytam na forum, może za dziesiątym, albo pięćdziesiątym razem trafię na grę, której nie znam i jest dobra.

27.02.2013 21:05
kjx
4
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

A mnie się ostatnio bardzo spodobał Binary Domain. Co prawa gra jest czystą "konsolówką" ale walki z bossami są naprawdę efektowne. Jedna z bardziej niedocenionych gier ostatniego roku, a, imho, szkoda bo gra się naprawdę przyjemnie. Oczekiwałem efektownej strzelanki i dostałem to co chciałem, bez zbędnej filozofii.

27.02.2013 22:18
5
odpowiedz
zanonimizowany861943
46
Generał

Też miałem polecić Binary Domain - rozwalanie kolejnych robotów przez całą grę jest cholernie satysfakcjonujące (po prostu pięknie się rozwalają), a i fabuła stoi na poziomie wyższym niż większość strzelanek (chociaż nie oszukujmy się, to akurat wielki wyczyn nie jest).

27.02.2013 22:40
CyberTron
6
odpowiedz
CyberTron
111
Imperator Wersalka

Just Cause 2?

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl