Szukam programu - baza kontaktów, danych o klientach
Szukam (najlepiej) darmowego programu w którym mógłbym stworzyć bazę kontaktów do kontrahentów. Oczywiście mógłbym zrobić po prostu tabelkę w exelu (co zresztą mam, ale jest już ona dosyć nieczytelna i niezbyt wygodna w użyciu), ale szukam czegoś bardziej rozbudowanego i funkcjonalnego. Tak bym mógł dodawać notatki o tych osobach.
Mieliście do czynienia z takimi programami? Możecie coś polecić?
Open office ma darmowa mozliwosc tworzenia baz danych, mozna korzystac rowniez z mysql.
Pytanie, czy chcesz tworzyc od podstaw, czy po prostu chcesz gotowy program do katalogowania
Czemu nie access?
Zakładając że możesz usuwać kontrahentów z listy, ile maxymalnie takich pozycji w bazie danych ci wystarcza ?
Codeine -> Potrzebuje jakiegoś gotowca. Moja własna baza byłaby ograniczona moim wyobrażeniem i umiejętnością stworzenia jej (zaplanowania). Myślę, że produkt dedykowany dla takich celów byłby lepiej przemyślany oraz miałby kilka funkcji więcej na które ja wpadłem. Wychodzę z założenia, że developerzy rozwijają program przez dłuższy czas i wiedzą czego klient potrzebuje.
VicFirth -> Nie rozumiem pytania. W exelu nie mam ograniczenia.
Ja korzystam z programu online http://www.i-day.pl posiada bazę klientów, ewidencję czasu pracy, ciągle jest rozwijany, sugestie klientów są rozpatrywane i wdrażane.