Steam - jak to w końcu jest ?

Forum Komputery
Odpowiedz
15.09.2012 01:53
claudespeed18
😉
1
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

Steam - jak to w końcu jest ?

Od kilku dni jestem użytkownikiem Steam'a a tylko dlatego iż w końcu zainstalowałem Half-Life 2 i w niego gram(gra świetna, piękna grafika, acziki i pomysły :) a potem mam zamiar w reszte gier z zestawu Orange Box, no może prócz TF2 bo w multi nie gram. Steam oczywiście nasciągał poprawek itd, dzięki czemu gra chyba jest 'uładniona' w HD i po polsku ale do rzeczy. Bardzo mi się podoba pomysł z aczikami w trakcie gry - wyskakujące okienka dają motywację i radoche w czasie gry i zazwyczaj nie są szczególnie trudne, przynajmniej w HL2. Zauważyłem w sklepie, że nie każda gra je posiada ale tak ważne dla mnie jak Deus Ex HR, Fallout NV czy Skyrim, w które będę grał kiedyś tam ;) je posiadają i pytanie czy zakupione w wersji pudełkowej owe gry, czy jakiekolwiek inne będą w bibliotece i działały z aczikami itd. ? Zainstalowałem także ponownie Torchlight'a i jest na liście Steama, wraz z aczikami ale nie pojawia mi się gra w Bibliotece, szkoda trochę, w sumie bardzo.

Negatywne teksty odnośnie acziwmentów i ich robienia sobie darujcie, ja je lubie robić, zbierać rzeczy itd ;)

15.09.2012 01:56
2
odpowiedz
@d@m
170
En Ami

Jesli pudelko wymaga do zainstalowania Steama, co czasem nie ma miejsca, vide: Batman: AC, to beda i znajdzki (o ile w ogole sa) :-)

15.09.2012 01:58
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Achivementy zaleza od gry, te ktore sa dostepne na steamie i je maja, maja je tak samo jesli zapupisz wersje pudelkowa - to tylko nosnik.

PS. Kup konsole, to dopiero przezyjesz ekstaze..

15.09.2012 02:01
aope
😊
4
odpowiedz
aope
211
Corporate Occult

Tutaj masz listę gier, które nawet w wersjach pudełkowych wymagają steam: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1712878 Adnotacja (only STEAM version) oznacza, że wersja w pudełku nie aktywuje się na steam, jednak można ją kupić w wersji steam przez steam (łolaboga jak to brzmi).
To czy poszczególne tytuły posiadają acziki - musiałbyś sprawdzić, ale generalnie większość raczej tak :]

PS. Kup konsole, to dopiero przezyjesz ekstaze..

Racja, tam wszystkie gry mają acziki :]

15.09.2012 02:05
claudespeed18
5
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

No tak ale zainstalowałem Torchlight z pisam CDA i nie mam go w Bibliotece a jest w spisie Steam z aczikami i tym czatem przez Steam :/ Czy może Steam miał być włączony podczas instalacji gry, bo włączam go tylko do grania w Half-Life 2 ?

wysiak --> konsole mam od 2 tygodni w sumie - X360 i acziki czasem wpadają fakt ale jakos Steam jest ciekawszy; konsole mam do gier na Kinecta i kilku exclusivów(około 20 gier), w które w sumie średnio mi się chce grać bo nadal wiem że będę używał PC-ta do gier jeśli gra jest na wszystkie 3 wielkie platformy.

15.09.2012 02:08
6
odpowiedz
@d@m
170
En Ami

Moze dlatego:

Torchlight CD Keys in this format: 1ABC-D3FG-4567-JK8L
Note: Only keys purchased directly from Runic Games or Perfect World prior to May 19th, 2010 can be registered on Steam.

15.09.2012 02:15
claudespeed18
7
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

hmm możliwe, dzięki za info; no nic, najważniejsze, że Steam obsłuży z aczikami wymienione wcześniej ważne RPGi dla mnie :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl