Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie są konsekwencje rezygnacji ze stażu albo czy można przejść na jakiś inny staż, bo czuję, że długo już nie wytrzymam tam gdzie jestem
Nikt nie jest duchem świętym... jeżeli staż jest organizowany przez PUP to zgłoś się do nich, opisz sprawę. Jeśli staż jest płatny to pewnie będziesz musiał zwrócić stypendium stażowe. Pozdrawiam.
nie można.
Studia dzienne mogą przerwać staż.
Jesteś na stażu i nie potrafisz sobie znaleźć takiej łatwej informacji?? Wejdź na biuletyn pup i sprawdz. Kiedyś jak byłem na stażu a było to po maturze to sam znalazłem taki załącznik z regulaminem, w którym było napisane jakie są konsekwencje i kiedy staż przerwać mozna.
Nie, no tak to chyba nie ma. Zapłata za wykonaną pracę się należy. Nie mogę nigdzie znaleźć jakiejś informacji prawnej na temat przerwania stażu i konsekwencji, ale z tego co widziałem to prawdopodobnie zwraca się koszty badań lekarskich oraz koszty dojazdu jeżeli urząd je finansuje, ale nie jestem tego pewien. Szef jest porąbany, ma wtyki w urzędzie i nic mu nie zrobią
Ja swój staż z pupu przerwalem, ponieważ znalazłem robotę na której mi zależało. Żadnych konsekwencji nie było.
To wiem, że jak się podejmie jakąś pracę w czasie stażu to konsekwencji się nie ponosi, bo na stażu jest się osobą bezrobotną, ale co jeśli samemu się przerwie na wniosek o rezygnację?
pierwszy link z google: http://prawnik-online.eu/przerwanie-stazu-z-pup-oraz-jego-konsekwencje-prawne,3,907.html
nvm
davis---> widziałem to, ale czy to jest nadal aktualne? Przez te 3 lata coś się mogło pozmieniać. Btw. jak powinien wyglądać wniosek o przerwanie stażu?
Ale ja dopiero zacząłem pracować po miesiacu od zrezygnowania ze stazu, nie kazali mi również przynosic jakichś dowodów na to że znalazłem pracę, poszedlem tam i powiedziałem że rezygnuje ze stażu.
Btw. jak powinien wyglądać wniosek o przerwanie stażu?
Normalnie otwierasz worda i piszesz że rezygnujesz ze stażu. Możesz dodać powód rezygnacji. Najważniejsze to po wydruku podpisać się czytelnie, bo inaczej pismo jest nieważne.
A kiedy to było? Musiałeś coś wypełniać, podpisałeś umowę o pracę od razu po stażu czy poszedłeś do urzędu, powiedziałeś, że rezygnujesz ze stażu i dopiero po miesiącu zawarłeś umowę o pracę?