Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: STARY ROWER

10.05.2013 19:07
szymon_majewski
1
szymon_majewski
114
Legend

STARY ROWER

Tak jak w temacie, chcialem sobie kupic stary rower (niekoniecznie musi byc bardzo stary, ma byc tani). Kumpel (z innego miasta) kupil sobie na skupie zlomu rower wyscigowke za 14 PLN, brakowalo tylko siodelka. Osobiscie tez sie na to napalilem, ale objezdzilem wszystkie skupy zlomu, nikt oczywiscie nic nie ma. Kupowac przez internet ? Jeszcze gorzej, za zardzewiala rame krzycza sobie 50 PLN. W okolicach warszawskiego ZOO stoi co prawda kilka porzuconych rowerow, ktorych nikt nigdy nie odbierze (maja juz chyba pare lat), ale oczywiscie jak tylko ich dotkne, to bedzie nagle "ZLODZIEJ ! ZLODZIEJ !", czyli typowa postawa psa ogrodnika, ostatnio coraz popularniejsza. No i nasuwa sie pytanie:

GDZIE OSTATECZNIE ZDOBYC TAKI ROWER ?

Moze ktos z was zna jakis skup w okolicach Warszawy, jakiegos czlowieka, ktory ma kupe starych rowerow i odsprzeda tanio, cokolwiek nie wiem. Chcialbym rower, bo ladna pogoda, wypada sie poruszac, a jednoczesnie nie bede placic 300 PLN za hipermarketowy wynalazek z Chin ...

10.05.2013 19:16
Slasher11
😁
2
odpowiedz
Slasher11
196
Legend

O to ten co się pytał czy kradzież nieużywanego samochodu to na pewno kradzież :D

Może po prostu pilnuj licytacji na Allegro. Rowery za 300zł to atrapy :P Jedyne co zyszkasz względem takiego za 50-100zł, to gwarancje że nie był używany i może dłużej pociągnie.

10.05.2013 19:19
szymon_majewski
3
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

O to ten co się pytał czy kradzież nieużywanego samochodu to na pewno kradzież :D

Może po prostu pilnuj licytacji na Allegro. Rowery za 300zł to atrapy :P Jedyne co zyszkasz względem takiego za 50zł, to gwarancje że nie był używany

Tak to ja, jesli jest normalne ze Volvo S60 (i to w bardzo dobrej wersji z wyposazeniem) stoi u mnie na osiedlu juz 3 lata i nikt sie o niego nie upomina, to jest nam zajebiscie dobrze, wszyscy mamy pieniedzy w opor, tylko widocznie ja nie jestem majetny.

Z allegro juz probowalem, nikt nie wystawi ci taniego roweru na allegro, bo kazdy nastawia sie na zysk. Do tej pory myslalem, ze jedyna opcja to skup zlomu, gdzie wlasciciel ma w dupie co mu przyniosa, byle metalowe, a jak ktos przyjdzie to za pare groszy odsprzeda. Ale widocznie i tu sie mylilem.

ed. karelpeter -> wszystko, i tablica i gumtree i sprzedajemy i ogloszenia i gratka ... Chyba nic nie ominalem. W internecie watpie ze bedzie az tak tanio

10.05.2013 19:47
karelpeter
4
odpowiedz
karelpeter
44
SirDzastelot

Tablica pl czy jakieś inne gumtree ?

10.05.2013 21:02
szymon_majewski
5
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Podbije, wiecej ludzi chyba teraz jest

10.05.2013 22:14
Stalin_SAN
6
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software

Polecam jednak szukać na złomie, kolega jakiś tydzień temu złożył sobie ostre koło na bazie ramy z ukrainy i teraz nim popyla, stan idealny to nie jest, ale jak za 7 zł, za tyle to se można co najwyżej śrubki do roweru kupić :)
Po prostu nie licz na gotowca, twojemu koledze się poszczęściło, kupuj w częściach, złożyć to do kupy wcale nie jest tak trudno.

11.05.2013 00:57
szymon_majewski
7
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Stalin_SAN - no chyba tak sprobuje. Dzieki za porade ! To jutro moze jeszcze raz sie tam przejde !

11.05.2013 10:05
8
odpowiedz
zanonimizowany16638
98
Generał

Widzisz gdybym wiedział wcześniej to bym ci posłał swojego starego Krossa. Rower w pełni sprawny, tylko trochę zjechany. A tak to oddałem babince takiej ...
No ogólnie ja to bym poszukał na jakimśGumtree Tablica.pl i inne

Forum: STARY ROWER