Sprzęt komputerowy - części

Forum Komputery
Odpowiedz
10.06.2014 16:27
1
odpowiedz
siemowit
11
Legionista

Sprzęt komputerowy - części

Witam. Niedługo urodziny, wiec zastanawiam sie nad sprezentowaniem sobie nowej karty graficznej. Moj sprzet to:
Asus M4N68T-M LE V2
AMD Phenom II Quad-Core 955 BOX Black Edition 3.20GHz,
GoodRam 2x4GB 1600MHz CL11
Radeon 6850 HIS 1GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) OC
Chcialbym prosic Was o zaproponowanie mi jaka moglbym zakupic, moje preferancje to: radeon, 2gb, 256bit.
Cena oczywiscie w maire ludzka, bo kokosów nie zarabiam :) Dziekuje.

10.06.2014 17:08
NajPhil
2
odpowiedz
NajPhil
78
Fiu Fiu

Tak szczerze, to nawet nie wiem, co Ci doradzić. Masz kompa ze średniej półki. Ja bym raczej powalczył z wymianą procka, ale możliwości są tu mizerne, bo w zasadzie opłacałoby się tylko kupić AMD X8 FX-8350, ale to 125W, więc Twoja płyta go nie obsłuży.

Z drugiej strony karta graficzna wciąż jest dobra, ale jak masz ograniczone fundusze na modernizację całego kompa, to możesz kupić HD6790, czego nie polecam, bo fakt, że wtrynili tu 256 magistralę nic nie znaczy lub już znacznie droższego Radeon R7 260X. Jeśli Ci nie zależy na tym, żeby to był fabrycznie nowy sprzęt, to na Allegro jest kilka ciekawych licytacji używanych, ceny wyglądają zachęcająco.

10.06.2014 17:31
Fee
3
odpowiedz
Fee
32
syf

Tutaj jakakolwiek lepsza karta będzie raczej ograniczana przez CPU w najnowszych grach. Ja bym raczej inwestował w nową płytę główną + CPU. W AMD nie ma sensu się pakować. Lepiej wziąć jakąś płytę na LGA 1150 i lepszego i5 z serii Haswell.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl