link do ogloszenia -> https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-geforce-rtx-2070-super-palit-gamerock-CID99-ID15vhH1.html
450 pln max i to jeszcze najgorsze chłodzenie z możliwych ... i ciesz cię jak ktoś tyle ci da.. za 1000 pln można już na OLX wyrwać dużo bardziej wydajnego i oszczędniejszego RTX 4060 lub 3060TI/3070
450 max? no co ty ja myslalem ze 150, a najlepiej to zebym za darmo oddal, to nie jest zadne jedno z najgorszych chłodzen lol gamerock to premium od palita znaffco
Masz 1k to kupujesz 3070, jak masz 700 zl to kupujesz 2070 S, dokladac mozesz sobie w nieskoczność. Prosta logika, a ludzie nawet jej nie mają. Dziwne, ze ludzie wystawiaja te karty nawet za 900 zl, a ja wystawilem najtaniej na olx. CO NIE? A moze jestem slepy i nie widze zadnych aukcji z 2070 S za 450 zl? Bo w tej cenie to widze turbo starego GTX 1080 bez TI
Nie chces kupic to co sie interesujesz. W sklepie tez sie wydzierasz na caly sklep, ze u konkurencji jest taniej?
Zapewne z wrodzonej głupoty. - chyba wziąłeś swoje wcześniejsze wypowiedzi za przykład gdzie pisałeś że w mercedesie za 300 koła brak wyświetlacza dla pasażera (pomimo że ten model go nie oferuje). Sam jesteś zawistny a głupota to twoja dystynktywna cecha.
nienawiści bo potrafią wprost ocenić że ktoś ich próbuje oszukać? Bo kupowanie tej karty za 750 zł w dzisiejszych czasach to kradzież w białych rekawiczkach. I nie obchodzi mnie że ktoś takie karty kupuje po tyle na OLX, frajerów wszędzie sporo, ale osoby świadome powinny butalnie i głośno takie oferty weryfikować, żeby mniej obeznani obchodzili je szerokim łukiem.
zrobiłem wystarczająco, żeby nikt z forum tego nie kupił, ja mam sumienie czyste.
Mam nadzieję, że uda ci się sprzedać ponieważ cena bardzo dobrze wyważona. Nie przesadnie niska i nie jest wysoka jak na tą wydajność (poziom 2080, 3060, 5700XT i 1080 TI)
Jak dla mnie cena to nieporozumienie, karta przestarzała, bez gwarancji. Ale to nie wina autora tylko takie są ceny używek, ja bym wolał dopłacić 300 zł do nówki 4060 i miec karte nowoczesną która gniecie tego staruszka lub kupić jeszcze tańszego radeona. Smutne jest tylko że szukasz frajera wśród współforumowiczów, mówiać wprost srasz na nas oferując to coś.
4060 kosztuje nowy 1300 najmniej, wiec 700 zł za kartę tej samej wydajnosci to jest wlasciwie połowa ceny. Z tym, ze 4060 ma szyne 128bit
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2070S-Super-vs-Nvidia-RTX-4060/4048vs4150
https://technical.city/pl/video/GeForce-RTX-2070-Super-vs-GeForce-RTX-4060
6-8% różnicy w wydajności ;) Więc bardzo daleko od gniecienia
Dodatkowo nowa 4060 kosztuje najtaniej 1300 zł (x-kom) i ma tylko 8GB VRAM.
Ze swojej perspektywy powiem tak, gdybym mial 4060 kupic za 1300 to wolałbym dozbierac do 2000 i kupic 7800XT
https://www.amazon.pl/dp/B0CRHW6MYG?tag=ceneo0c-21&linkCode=ogi&th=1&utm_source=ceneo&utm_feed=amselect&utm_medium=referral&ascSubtag=058478ed-c455-1bd4-8598-0c2266417f1e
Tu doloz 700, pozniej kolejne 700, a potem moze kolejne 700 bo cos tam xD
Tak dokladac to sobie mozna w nieskonczoność prawie (no do momentu uzbierania na 5090). Sam teraz sobie powiedzialem, ze wiecej niz 2k na karte nie przeznacze mimo, ze moglbym to po prostu nie chcialem, bo nie jest to dla mnie jakis priorytet zeby posiadac nie wiadomo jaki sprzet, gram coraz mniej
tylko frajerzy kupują karty za pełna cene, 4060 lata w promocjach za 1100 zł. Same oszczędności na mniejszym zuzyciu energii różnice w cenie miedzy twoją 6 letnią używką a nowiutkim 4060 zniwelują w 2 lata. Nie mówiąc o DLSSach i raytracingu.
Na olx-ie to pojeby za i5-2500K i RTX 2070 + chinczyk zasilacz i obesrana obudowa nieczyszczona parę lat ( tak są takie cudaczne zestawy) krzyczą 3,5K... a cena za tego RTX 2070s kompletnie od czapy .. 7 letnia karta która w każdym momencie może paść 450-500pln to max
JA też kilka razy próbowałem tu sprzedać to znafcy że jak nie dam niżej 50% to nie sprzedam. Taki towar szybko schodzi. Poczekaj parę dni potem najwyżej trochę obniż.
Szybko to sprzedasz, a przy chorych cenach nowych kart tym bardziej. Też jak sprzedaję jakieś sprzęty również komputerowe części na OLX to atakują mnie takie pomioty, ale ja lubię się z nimi droczyć. Gość mi piszę że weźmie za połowę ceny, a ja mu odpisuję że proponuję cenę 50 złotych. Kiedyś mnie irytowali, teraz szczerze to mnie bawią i dają mi rozrywkę. Albo wysyłają mi taki sam sprzęt z innego ogłoszenia w stanie agonalnym i że tam można za tyle to kupić, oczywiście długo nie musi czekać na odpowiedź w postaci to ja brałbym nawet trzy.
Myślałem, że mojego 2060S nawet nie ma sensu wystawiać, ale teraz to widzę, że trzeba próbować szczęścia.
Troszkę nie rozumiem problemu. Myślę o poinformowaniu wszystkich sprzedających, że za wyższe ceny są dostępne lepsze sprzęty i mogą się zawijać krętacze z tymi ich budżetowymi rozwiązaniami.