RIFT PROBLEM !

Forum Gry MMO
Odpowiedz
24.03.2011 20:09
1
odpowiedz
zanonimizowany668196
6
Legionista

RIFT PROBLEM !

Witam.

Dzisiaj byłem w Media no i zobaczyłem na półce RIFT.

Widziałem, że są dwa pudełka, jedno z czerwonym oznaczeniem,że nie zawiera dodatkowych 60 dni czy tam ilu natomiast drugie nie miało na sobie nic. Tamto bez dodatkowych dni kosztowało 119 zł natomiast to drugie 149zł. Pomyślałem, że to za 149 zł musi mieć w sobie ten pre paid, no bo w końcu droższe jest. Kiedy przyszedłem do domu i otworzyłem pudełko był w nim tylko kod do aktywacji gry.

Dziwne pomyślałem, no i zarejestrowałem się na oficjalnej stronie. Kiedy dodaje mój kod aktywacyjny po nim wyświetla mi się okno wybrania formy płatności i wpisanie kodu, jeśli dam cancel nie rejestruje mi gry, mogę się zapytać o co chodzi? Mam rozumieć, że zapłaciłem więcej i i tak nie mam darmowych dni?

Naprawde jestem podenerwowany bo to jest strata czasu, pamiętam, że jak kupiłem aiona to było tak, że darmówki dostawałem dopiero po dodaniu innego kodu, więc powiem KUR** oni sobie jaja robią czy jak?

24.03.2011 20:15
Garbol
2
odpowiedz
Garbol
98
Generał

Rozumiem ze chcesz grac an pre-paidach a nie płacić kartą? Jeśli tak musisz dodać kartę lub pay-pal potem możesz to usunąć.

W zarządzaniu kontem masz dwa menu: Apply Code (bonusowe przedmioty, gra)
No i Time Cards czyli pre-paidy.

24.03.2011 20:21
3
odpowiedz
zanonimizowany668196
6
Legionista

Ja to rozumiem, ale kupiłem gre za 149 zł. Była droższa więc mam rozumieć, że gdzieś mam te darmowe pre paid? Dodatkowo pewnie ze chce placic pre paidami ja wiem gdzie sie je wprowadza ale nie mam pojecia dlaczego mam je wprowadzac skoro zaplacilem wiecej....

24.03.2011 20:26
Garbol
4
odpowiedz
Garbol
98
Generał

Szczerze mówiąc nie mam pudełkowej wersji tylko kolekcjonerkę i to jeszcze cyfrową. Nie wiem jak to jest, ale pudełkową wersję u ans wydaje LEM. Więc trzeba by się ich zapytać o co loto.

24.03.2011 20:54
redan
5
odpowiedz
redan
29
Brodaty Wiking

z tego co wiem gra posiada tylko zwykłe wydanie (~150/160zł) i kolekcjonerskie. oba w pudełku powinny mieć kartę z kodem na abonament na 30 dni.

pudełka z czerwonymi napisami zawierają jedynie kody z kartami na abonament 30 / 60 dni (odpowiednio 60 i 110zł) bez samej gry.

jeśli w pudełku nie było żadnego kodu to pozostaje kontakt z pomocą gry/wydawcy albo reklamacja w sklepie

24.03.2011 20:57
6
odpowiedz
zanonimizowany37078
100
Generał

"Pomyślałem, że to za 149 zł musi mieć w sobie ten pre paid" zamiast myśleć , bo Ci to nie za bardzo wychodzi naucz się czytać, i dokładnie sprawdzaj opis gry na pudełku. Pewnie kupiłeś wersje kolekcjonerską bez prepaida. Teraz jedynie co możesz zrobić to dokupić prepaid np na allegro:

http://allegro.pl/rift-30-dni-prepaid-pre-paid-automat-24-7-i1523429444.html

26.03.2011 13:24
Gambit
7
odpowiedz
Gambit
144
le Diable Blanc

O ile się orientuję, żadna pudełkowa wersja nie ma w sobie prepaida. Jedyny kod jaki się tam znajduje, to kod do aktywacji gry, który daje 30 dni grania. Potem albo płacisz kartą, albo wpisujesz kody z prepaidów.

Forum Forum Gry MMO
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl