Radio samochodowe - pytanie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
23.09.2012 21:12
s1`
1
odpowiedz
s1`
48
Konsul

Radio samochodowe - pytanie

Cześć,
mam pytanie, będę kupował na urodziny radio do samochodu, nie interesowałem się tym tematem i byłem przekonany, że to wydatek rzędu 300-500 złotych (wiadomo, za tyle też można kupić). Dziś jednak wszedłem na allegro i zauważyłem, że duża większość ofert to radia w cenie około 100 złotych.

Czy np takie radio: http://allegro.pl/br8c-markowe-radio-samochodowe-mp3-usb-sd-panel-i2625499868.html - uważacie za wystarczające (tj, co ma zagrać, to zagra)?

I drugie pytanie, bardziej banalne, bo nigdy nie byłem jakoś dużym fanem motoryzacji i nie wiem, czy takie radia są uniwersalne? Tj. pasują do każdego modelu auta?

Dzięki za odpowiedź ;)

23.09.2012 21:28
2
odpowiedz
razor19957
126
Mechatronik

Ogólnie to nie polecam ci radia NO-NAME, wybierz jakieś typu Sony, Panasonic. Nawet używane radio z firmy Sony jest lepsze od nowych ,,podróbek,, A radio możesz założyć sam, ale zależy jaką kostkę masz w aucie. Jeśli sobie nie poradzisz, to elektryk ci to zrobi za niewielką opłatą.

Edit: http://allegro.pl/radio-samochodowe-sony-cdx-gt250-13-i2647615241.html Dość drogie w porównaniu do twojej propozycji, ale nowe i markowe.
http://allegro.pl/listing.php/search?category=5186&sg=0&string=radio+sony&order=p&offer_type=1&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E tutaj poszukaj.

23.09.2012 22:50
raziel88ck
3
odpowiedz
raziel88ck
216
Reaver is the Key!

Dobre radia samochodowe zaczynają się od 600zł. Poniżej tej kwoty urządzenia te są dennymi popierdółkami nadającymi się jedynie do Fiatów 126p. Nie mają one żadnego wzmacniacza, ani rozbudowanych opcji audio. Prawdę mówiąc, nie mają one racji bytu. Raz się naciąłem i więcej razy nie zamierzam, bo jakość dźwięku to podstawa.

Rozmiary są zazwyczaj 2. Wąskie i szerokie w wysokości. Wszystko zależne jest od dostępnego miejsca w konsoli środkowej.

23.09.2012 22:54
Didier z Rivii
4
odpowiedz
Didier z Rivii
243
life 4 sound

Zależy czego oczekujesz od radia.
Jeśli głębokiego basu, selektywnego dźwięku itepe to omijaj szerokim łukiem.
Jeśli masz fabryczne głośniczki i chcesz, żeby coś w nich dźwięczało to bierz cokolwiek.

23.09.2012 23:05
s1`
5
odpowiedz
s1`
48
Konsul

Radio jest do auta od dziewczyny, jeździ nim sporadycznie, zwłaszcza, że zaczyna teraz studia, muzyki też dużo nie słucha, głośniki fabryczne, więc chodzi głównie, że jak już się gdzieś jedzie to puścić coś, żeby grało ;)

23.09.2012 23:45
EspenLund
6
odpowiedz
EspenLund
125
Legend

To to najtańsze wystarczy spokojnie. A jak chciałbyś żeby tylko grało radio (coś tam gra, więc wymagania spełnia) to załóż sobie stare radio na kasety z radiem FM. Serio. Mogę Ci takie popchnąć za paczkę fajek.

24.09.2012 22:12
Didier z Rivii
7
odpowiedz
Didier z Rivii
243
life 4 sound

W sumie to też wożę w bagażniku starego kaseciaka do oddania ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl