R9 270X vs gtx 950/gtx 750ti
prosto z mostu do procesora athlon 860k najczęściej polecane są karty gtx 750ti ,gtx 950 a nawet 960
gdzieś na reddicie znalazłem sugestie R9 270X sprawdziłem ceny i porównania do gtx 950 i okazało się że na allegro można znaleźć ją nawet tańszą o 200 zł a w grach jest to czasami różnica 2-5 fps , tylko moje pytanie czy ta karta będzie dobrze współgrać z moim 860k ? i czy może jednak zostać przy gtx , sam przyznam że nigdy nie słyszałem dobrych opinii o kartach od amd
a może ktoś może zaproponować jeszcze inne wyjście
zamieszam jeszcze filmik o którym mówię https://www.youtube.com/watch?v=th1uwSXElE0
Zapomnij, karty od AMD wymagają mocnych procesorów a ten Athlon mocny nie jest. Różnica na procesorach AMD to nie 2-5fps tylko 10-15fps.
Nie przy twoim procesorze. Radeony nie są złe, z powodzeniem walczą w średnim segmencie cenowym, a technicznie są teoretycznie lepsze.
Ich główny problem to narzut na CPU w DX11, co powoduje że musisz mieć szybszy procesor by wykorzystać tę kartę. Na filmie obie karty walczą przy mocnej i5 4690k, w twoim wypadku GTX będzie szybszy.
Czyli pytanie czy gtx 750Ti wystarczy do tego procka i gier przez dłuższy czas czy mam szukać gtx 950, bo ogólnie na allegro są praktycznie nowe gtx 950 przez co ceną nie odbiegają od kart prosto ze sklepu a mi wystarczy tańsza używka
Dłuższy czas? Jak ta karta już teraz jest w minimalnych? Powątpiewam. Procesor też ci na zbyt długo nie wystarczy. Taki zestaw jest na teraz, gry z tego roku jeszcze będą działać, z następnego już niekoniecznie.