Pytanie odnosnie procesora
INTEL CORE i5-4440 4x 3,1GHz
W TRYBIE TURBO BOOST = 4x 3,3 GHz !!!
NAJNOWSZA 3 GENERACJA PROCESORÓW, SERIA IVY BRIDGE
PROCESOR CZTERORDZENIOWY, POBÓR PRĄDU TYLKO 84W !!!
PAMIĘĆ CACHE - 6MB WERSJA BOX
64-BIT DOŁĄCZONY WENTYLATOR !!!
moje pytanie brzmi:
1.Czy na tym procesorze da rade grac w bf4?
2.Czy pobor pradu 84w to duzo czy malo? ;d
Nie kupuj składaków na Allegro. Ich podzespoły są zwykle najbadziewniejsze i te PCty są złożone na odwal. Już nawet w opisie aukcji są błędy, bo to jest 4. generacja o nazwie Haswell, nie Ivy Bridge. Sam procesor powinien starczyć do BF4.
84 W to niewiele, ale pamiętaj, że to max. pobór mocy i tyle procesor nie będzie brał cały czas.
ale ja nie umiem kupowac komputerow na czesci chce sobie kupic jakiegos gotowca a nie potem sie z tym uzerac znasz moze jakas dobra strone gdzie sprzedaja komputery na raty?
Wiele sklepów zapewnia złożenie komputera w całość z zamówionych u nich podzespołów więc myślę, że z podłączeniem monitora,myszki,klawiatury nie miałbyś większego problemu.
Za te pieniądze, za które kupiłeś gotowca złożyłbyś zapewne coś konkretniejszego.
Każdy sklep czy to osiedlowy, czy internetowy złoży ci komputer, bo to 15 min. roboty dla kogoś kto się zna.
Proś chłopaków z tego wątku, by ci komputer złożyli - podajesz im budżet i czekasz na odp. https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-71/z3c30edd
moj kolega z klasy kupil sobie pc na allegro juz z ok. poltora roku temu i jakos w nim jeszcze zadnych podzespolow wymieniac nie musial :x
To nie znaczy, cholera jasna, że ten komputer jest dobry. Jaki ci problem kupić go w jakimś sklepie internetowym? Wybierasz podzespoły, dajesz do koszyka i prosisz o złożenie (pewnie przy kasie się to zaznacza) i kurier ci go dostarcza - tak jakbyś zamawiał szajs z Allegro.
A jeśli tak bardzo chcesz tego kompa z Allegro - bierz! Nie zdziw się tylko jak się okaże, że jego karta graficzna nie pozwoli ci grać w BF4 (to, że tam piszą "SUPER WYDAJNOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!", "NIESAMOWITE OSIĄGI!!!!!!", "DIRECTX 20!!!!" nie znaczy, że tak naprawdę jest - w większości przypadków jest odwrotnie).