Pytanie odnośnie kupna netbooka
Mam pytanie. Czy na takim netbook'u sprawnie będą działały zwykłe filmy i filmy z youtube'a?
http://allegro.pl/laptop-acer-ao722-c60-8gb-500gb-bt-hdmi-windows-7-i3136851231.html
Czy ogólnie ten netbook jest ok?
Tak będą działać, miałem kiedyś podobnego tylko ze starszym prockiem C50, filmy + youtube chodziły ok, nawet w jakości 720p i większej(jednak przy 720p i 1080p raczej nic nie będziesz mógł już nic robić w tle bo wtedy mogą pojawiać się drobne ścinki, po prostu oglądaj). W przypadku tych modeli firmy Acer uważaj na matryce i klawiatury które czasami bywają wadliwe od początku, moja kuzynka miała w takim modelu bad pixel świecący na czerwono przy oraz zacinające się dwa klawisze(sprzęt kupowany w sieci sklepów Euro Rtv). Serwis Acera jest w Czechach więc w razie czego możesz poczekać na naprawę;)
Natomiast jeśli masz możliwość to dopłać i weź netbooka z prockiem AMD E2(E2-1800), który jest wprawdzie droższy, ale dużo bardziej wydajny, sam takiego kupiłem jako zastępstwo dla C50 i różnica jest ogromna(znacznie szybszy procek, obsługa wyższego taktowania pamięci ram oraz wydajniejsze GPU Ati 7340), na takim netbooku można oglądać jednocześnie film jakości full hd(1080p) oraz przeglądać strony, korzystać z Office w tej samej chwili bez spadków fps w tym samym momencie.