Ptroblem z instalacją windows xp

Forum Komputery
Odpowiedz
26.05.2011 11:39
1
odpowiedz
zanonimizowany681019
14
Chorąży

Ptroblem z instalacją windows xp

Otóż na chwilę obecną posiadam Windows 7 professional ale chciałbym go zamienić na Windowsa XP . Od znajomego i z rożnych forów internetowych dowiedziałem się że wkładając płytę z Windowsem XP przy włączaniu komputera coś powinno się pojawić . A u mnie z niewiadomych przyczyn nic się nie pokazuje . Gdy wszedłem w do komputera otworzyłem setup p to nie mogę wcisnąć ,,instalacja systemu Windows XP"Jak MAM ZAINSTALOWAĆ XP ???

26.05.2011 11:42
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Komputer chroni cie przed zrobieniem strasznej glupoty.

Co to znaczy "nic sie nie pokazuje"? Masz czarny ekran bez niczego, czy normalnie laduje sie 7? Jesli to drugie, to ustaw w biosie kolejnosc bootowania na sprawdzanie napedu CD (DVD) przed HDD, i upewnij sie, ze ta plyta w ogole jest bootowalna.

Uruchamiajac setup spod dzialajacego windowsa, nie zainstalujesz systemu.

26.05.2011 11:48
3
odpowiedz
zanonimizowany681019
14
Chorąży

głupio mi pytać ale jak wejść w ten bios i jak zmienić kolejność bootowania ???

26.05.2011 11:59
4
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
26.05.2011 18:08
5
odpowiedz
zanonimizowany753620
15
Generał

Da się to zrobić bez wchodzenia do BIOS'u. Wystarczy że podczas startu komputera, w momencie kiedy pojawi się ten pierwszy "chwilowy" ekran wciśniesz F12 (klikaj nawet kilka razy pod rząd). Następnie pojawi Ci się proste okienko wyboru sprzętu z którego chcesz uruchomić system. Za pomocą strzałek wybierasz napęd CD/DVD, potwierdzasz "Enter'em" i gotowe- po chwili pojawi się ekran instalatora Windows.

Pomijając uruchamianie instalatora upewnij się że całą instalację wykonasz poprawnie. Inaczej możesz mieć trudności z funkcjonowaniem systemu.

26.05.2011 19:38
Feess
6
odpowiedz
Feess
39
VILLAGE IDIOT

Zmiana Windows 7 na XP to nie jest dobry pomysł...

26.05.2011 20:44
Drace66676
7
odpowiedz
Drace66676
168
D.R.A.C.E

Feess ---> dlatego jest problem z instalacją... to tak jakby zmienić zajefajną laskę 20-latkę na starą 50-tkę. Ale teraz takie związki są w modzie, hehe

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl