[Przeróbka] Playstation 3 - pomocy!
Witam serdecznie! Słyszałem o możliwości przerobienia PS3. Mam takowego, ps3 fat. Chciałbym go przerobić, lecz nie wiem na czym to polega i co się po tym stanie. Czy zapisy i stany gier z przed przerobienia się zapiszą? Czy dane gier dalej będą? Czy oryginalne gry będą nadal działać? Jak przegrywać gry na przerobionego PS3? Jakie są efekty przerobienia, plusy i minusy. Proszę o pomoc, bo bardzo mnie kusi ta opcja.
W PS2 padał laser, nie zdziwiłbym się jakby w PS3 było to samo.
Nie pirac, gry na PS3 są coraz tańsze, a piratom na tym forum się nie pomaga ;)
Cóż mówi się trudno, jednakże prosiłbym od powstrzymania się od komentarzy pokroju "bezczelność ludzka nie zna granic". Ja wolę przeznaczyć pieniądze na nowe ubrania, imprezy, bądź nawet szczytne cele, niż wyrzucać pieniądze w błoto, ponieważ grę przejdę i to by było na tyle. Kiedyś wyrzucałem dużo pieniędzy w gry, i teraz tego żałuję, więc zastanówcie się nad swoim zachowaniem i wydatkami. Mimo, że jest to internet, to wypada zachowywać się należycie.
Idąc tym tropem myślenia powinieneś wejść do sklepu z odzieżą i wyjść z napchanymi kieszeniami uważając na ochroniarza... gry nie biorą się stąd że ktoś pstryknie palcem, ma grę, a następnie ją rozdaję - ludzie też z tego żyją.
przerobić nie jest łatwo, jedna pomyłka i popiół zostaje z konsoli
Ja kiedyś przerobiłem PS3 na Xboxa ale nie było łatwo.
chudyplay [5]
prosiłbym od powstrzymania się od komentarzy pokroju "bezczelność ludzka nie zna granic"
A czego się spodziewasz? Wchodzisz na ogólnodostępne forum i prosisz o pomoc w skonstruowaniu narzędzia przestępstwa z myślą o popełnieniu przestępstwa (co tylko potwierdziłeś w poście [5]) - liczyłeś na powszechną aprobatę i oklaski? [pytanie retoryczne]
Gdyby większość ludzi popełniała przestępstwa tego kalibru, to świat byłby piękniejszy. Ogarnij się.
Widzę, że wiele osób potrzebuje przerwy od komputera, bo lasują wam się mózgi. Jak chcecie wydawać setki, tysiące na gry, to proszę...droga wolna. Jednakże ja nie będę się zniżał do waszego poziomu, żeby pieniądze wyrzucać w błoto. Większość z was, to gówniarze którym odbija na głowę, bo ja mogę mieć coś za bezcen, a wy wydaliście na to całe wasze kieszonkowe. Pozostała część, to zgrzybiałe staruchy, którzy nie mają nic lepszego do roboty, tylko siedzieć przed komputerem, cisnąć w gry i wpierdalać tony kalorii. Gratuluję! Dam sobie rękę uciąć, że 78% z was ma problemy z otyłością. Pomyślcie trochę nad siłownią, fitnessem, zamiast wszystko kłaść w gry. Dałem pieniądze za moją konsolę i mogę robić z nią czego tylko dusza zapragnie. Mogę przerobić ją, mieć 300 gier za cenę, jaką wy zapłacicie za 2 gry. Pewnie wam gul już skacze do gardła, pozdrawiam! ~ Oderwany od internetów, hah ;)
Dałem pieniądze za moją konsolę
Nie masz co z kasą robić? Po co wydajesz na konsole skoro możesz ukraść?
nowe ubrania, imprezy
Ubrania i wiele innych rzeczy materialnych również możesz ukraść. Po co za to płacić?
Rozumiem, że paliwo do auta również kradniesz. Bo po co płacić skoro i tak auto spali i nic z tego nie masz, zgadza się?
Widzę, że żyjesz nad stan. Kupiłeś konsole, ale na gry mnie nie stać i muszę je ukraść. Może zrezygnuj z grania skoro Cie nie stać?
Czytając Twoje wszystkie wypowiedzi w tym wątku - facepalm. Przerwy od komputera nie potrzebuje, korzystam z niego gdzieś godzinę dziennie i to też w większości słuchając muzyki, czasem w coś zagram. Ważę ~70kg, ruszam się dużo, pracuję, mam 21 lat i jem tyle ile potrzeba, a pieniądze wydaje na własne przyjemności.
Faktycznie lepiej hajs przepieprzać na melanże itd, znakomity tok myślenia. Z gier chociaż Ci coś zostanie, a na melanżu hajs przechlejesz/przepalisz/przećpasz i nie masz z tego nic. Akurat to Ty reprezentujesz niski poziom, po kija Ci konsola, jeśli nie chcesz kupować gier? Już trzeba było zainwestować w X360, tam piracenie jest proste.
Nie oczekuj pomocy na tym forum, piratom nie pomagamy. Jest takie powiedzenie "piracić też trzeba umieć".
Jak wyzej od piracenia jest xbox 360.
Zawsze mozesz przeznaczyc fundusze kupujac same exy na alledrogo i sie nimi cieszyc do smierci konsoli, nikt cie nie zmusza do kupna kazdej gry.
Jednakże ja nie będę się zniżał do waszego poziomu, żeby pieniądze wyrzucać w błoto.
Skoro gry to "błoto" to po kiego grzyba grasz?
Większość z was, to gówniarze którym odbija na głowę, bo ja mogę mieć coś za bezcen, a wy wydaliście na to całe wasze kieszonkowe.]
<facepalm>
Mogę przerobić ją, mieć 300 gier za cenę, jaką wy zapłacicie za 2 gry. Pewnie wam gul już skacze do gardła, pozdrawiam!
Skoro nas stać to kupujemy, poza tym co Ci do naszych pieniędzy?
Dam sobie rękę uciąć, że 78% z was ma problemy z otyłością.
Jestem pewien w 99%, że straciłbyś rękę(o ile się odważyłbyś się spotkać).
A nie lepiej kupić grę i przejść, a potem sprzedać? Nie rozumiem takich ludzi.
@Irek22:
"Bezczelność ludzka nie zna granic."
No bez przesady. Ciekawe, kto z was nie ma w folderach np. muzyki ściągniętą. To też "piracenie". :)
Dałem pieniądze za moją konsolę i mogę robić z nią czego tylko dusza zapragnie. Mogę przerobić ją, mieć 300 gier za cenę, jaką wy zapłacicie za 2 gry.
Naprawdę? Polecam zapoznać się z warunkami umowy licencyjnej zawartym w twoim pudełku PS3.
Bez przesady?! Nie ma nic gorszego niż piracenie gier. Muzyka to co innego, wychodzi taniej, no i produkcja muzyki jest dużo tańsza.
A jak cie nie stać na grę to nie graj. Albo się tym nie chwal
@KochamKonsole:
"A jak cie nie stać na grę to nie graj. Albo się tym nie chwal"
Rozumiem, że tym się odniosłeś do autora wątku? :>
Nie popieram również piractwa gier, ale jak już o tym mowa... jakby nie można było to robić, to już dawno, by nie istniały takie strony, jak wszelakie torrenty. Nie można to po prostu sprzedawać czy coś. To ma być TYLKO do użytku domowego! Bo dana osoba, która wrzuca na te torrenty kopie, to musi posiadać oryginalną grę.
No ale po co tak robić i się trudzić tylko? Najlepsze i zarazem najprostsze rozwiązanie jest takie, aby kupić wpierw grę, przejść i potem odsprzedać. Proste. Nie rozumiem w ogóle takich typów...
[22]
Wiesz misiu-patysiu, ze torrenty sa LEGALNE? Whoah, zaskoczony? Wieksza niespodzianka: takie gry jak world of tanks, war thunder i pewnie dziesiatki innych korzysta z torrentow i jesli nic nie zmieniales w opcjach (a patrzac na twoja znajomosc tematu nie zrobiles tego) to nawet na oryginalach jechales na torrentach. Szok, co nie?
A OP? Jesli chcesz kraść to naucz sie robic to samemu. Tak jak nikt nie da ci na tym forum informacji o tym jak ukrasc samochod sasiada czy wlamac sie do jego mieszkania tak nikt ci nie powie jak kraść gry.
tak, odniosłem się do autora wątku
Przypomniało mi sie youtubowe "Czego nie mówią Polacy" i pokazują tego gościa który mówi "Co to jest torent?"
Ale ja serio nie wiem, nigdy nie korzystałem, bo i nie miałem po co
Mercury_99 [19]
No bez przesady. Ciekawe, kto z was nie ma w folderach np. muzyki ściągniętą. To też "piracenie".
Jest jednak pewna "subtelna" różnica między nami a chudyplay'em - nikt z nas nie wchodzi na jakieś melomańskie forum i publicznie nie prosi o pomoc w kradzieży owoców czyjejś pracy. Ot, drobnostka, która spośród tłumu pozwala wyłonić ludzi bezczelnych...
Wiesz misiu-patysiu, ze torrenty sa LEGALNE?
Twój brak wiedzy mnie powala...
[26]
oświeć mnie proszę najjaśniejszy!
Zakladam, ze kozaczek walnal posta i wiecej juz tu nic nie napisze. Ale na wszelki wypadek odkladam sobie paczke popcornu na bok, moze wyniknie z tego cos zabawnego.
Pobierając jakiś plik z torrentów jednocześnie udostępniamy go innym osobom. Inaczej jest z pobieraniem bezpośrednio przez przeglądarkę, gdzie szansa wykrycia takiego pobierania jest równa 0. Na ten dowód napiszę, że mam znajomego, który wpadł przez to, że pobierał sobie coś przez torrenty. Z samego rana zrobili mu wjazd na chatę i nie miał nic do gadania, gdyż i tak pociągnięty został do odpowiedzialności.
Tak. Ale jak udostepniasz w ten sposob LEGALNY program to jjest to legalne. Chyba to rozumiesz, dlatego sam w sobie torrent nie jest nielegalny.
[28]
Aha super. Czyli okazuje sie, ze jednak nie masz zadnego pojecia o czym mowisz. I tym bardziej nie rozrozniasz pojecia technologii torrentow (a raczej peer-to-peer) a tego do czego mozna ja wykorzystac.
Mowiac w skrocie:
torrent to nóż. Mozesz go uzywac do zgrywania programow (krojenia chleba). Ale mozesz tez dźgać nim ludzi (piracić).
Zreszta jakbys przeczytal to co napisalem wyzej zauwazylbys, ze wargaming (world of tanks), war thunder i wiele wiecej gier uzywa torrenta. Twierdzisz, ze łamią prawo? To zaskarż ich! Dalej, wlaśnie wpadles na szlak olbrzymiej afery! Do boju! huehuehue
Podsumowujac:
zanim zarzucisz komus brak wiedzy proponuje abys sam jej nabyl, gdyz w tej chwili nie masz o niczym pojecia. Cytujac "Twoj brak wiedzy mnie powala". bai
[29]
Jakby rozumial to nie zarzucalby mi "braku wiedzy" :) Cos slyszal i mądrkuje. Ot co.
Mhm, czyli na podstawie WoT i War Thunder twierdzisz, że torrenty są w pełni legalne, tak?
Cos slyszal i mądrkuje. Ot co. Jakbyś zgadł...
Mowiac w skrocie:
torrent to nóż. Mozesz go uzywac do zgrywania programow (krojenia chleba). Ale mozesz tez dźgać nim ludzi (piracić). - Mądre to było, naprawdę.
Już? Skończyłeś? :)
[31]
Mhm, czyli na podstawie WoT i War Thunder twierdzisz, że torrenty są w pełni legalne, tak?
Podaj mi artykul prawny mowiacy o tym ze konkretnie TORRENTY lub tez systemy peer-to-peer sa nielegalne. Jesli nie jestes w stanie tego zrobic, na tym sie konczy nasza dyskusja a ty jestes po prostu zwyklym pieniaczem,
Mądre to było, naprawdę.
Staralem sie wytlumaczyć jak dla tłuka, ale widze, że to zbyt wygorowany poziom dla ciebie, a niestety nie jestem najlepszym nauczycielem dla ludzi upośledzonych. W każdym bądź razie, gowno wiesz na ten temat i prosiłbym, abyś nie wprowadzał innych w błąd. KKthxbye.
@snopek9 - masz potwierdzenie tego co napisalem. Typowy andrzej, zerowe pojecie ale swoje musi napisac.
[31]
Tak torrent jest w 100% legalny, przecież to zwykły protokół służący do wysyłania danych w sieciach p2p. Spora część klientów kier MMO go wykorzystuje a użytkownik nawet o tym nie wie.
[32] Mądre to było, naprawdę. - To nie była ironia...
Tak, tak... Teraz mnie wyzywaj, bo przez internet tylko tyle potrafisz z tego co widzę.
a ty jestes po prostu zwyklym pieniaczem, Chyba pisałeś o sobie.
chudyplay zapomniałeś dodać o naszych dziewczynach w jpg!
Bitten Apple - torrenty jak forma są legalne, a to do czego się je używa w większości przypadków to inna sprawa.
chudyplay wyjątkowy z ciebie dureń :D
Nie przerabiaj konsoli bo ci sie nie uda sam to testowałem tydzień lepiej kup na alegro kod do playstation plus 14 dniowa wersje miesieczna lub roczna i możesz pobuerac wszystkie gry z playstation dziękuje
Za darmo wszystkie gry na playstation plus 14 dniowa wersja kosztuje od 1zl do 3zl i masz wszystkie gry za free
ja mam ps3 320 slim przerobioną rogero 4.55 imam w tej chwili 150 działających gier nie wiem ile nie udało mi się zainstalować pewnie ze trzy razy tyle w ciągu 8-9 miesięcy i konsola działa bez błędnie uwagi że przerobienie psuje konsole to chyba wymysł rozgoryczonych pechowców. Myślę że po prostu trzeba mieć odrobinę szczęścia przy zakupie sprzętu rtv bo to tylko elektronika. Dodam że kupiłem używaną konsole!!!
Nie odkopuj.