Przelew w euro
Mam problem związany z przelewem w euro. Musze kupić pewną rzecz, za którą muszę zapłacić w walucie euro.
Jako, że nie mam konta bankowego to poprosiłem o to mojego przyjaciela. Jednakże wcześniej zaproponował mi, żebym sam spróbował, np. na poczcie, czy w banku. Tam dowiedziałem się, że na poczcie jest to nie możliwe, a znowuż w banku taka transakcja dużo kosztuje. Pani z Banko PKO doradziła mi, że można po prostu z konta bankowego, na którym ma się złotówki zrobić przelew w euro, a przy ten transakcji bank sam wymieni złotówki z naszego konta na euro po kursie, jaki występuje w danym dniu.
Także wytłumaczyłem to mojemu znajomemu, po czym postanowił to zrobić, jednakże powiedział mi, że wyskakuje mu informacja, że nie ma możliwości przelewu w innej walucie niż polskiej, bo ma konto dla młodych.
Naprawdę już nie wiem co zrobić.
Ma ktoś jakiś pomysł, jak rozwiązać mój problem?
Poprosić kogoś z "lepszym" kontem?
Pomogłaby odpowiedź co to za rzecz i jak ja chcesz/musisz kupić.
Płatność kartą.
Zamiast prosić i truć komuś cztery litery szukam innego wyjścia.
Chodzi dokładnie o przelew w euro albo przez paypal, albo poprzez kupno karty paysafecard w walucie euro.
Kolega ten nie może zrobić przelewu przez paypal, bo do tego potrzebna jest karta kredytowa, a on jej nie ma.
A paysafecard w Polsce można nabyć tylko o wartości zł, a ja potrzebuje o wartości euro(a to dlatego, że jakbym kupił w złotówkach, to by przelicznik na euro mógł się nie zgadzać i nie ma opcji, żeby kupić w zł).
No i dowiedziałem się, że można kupić paysafecard przez internet i to walucie euro ze strony polecanej przez strone paysafecard. Jednakże tak jak napisałem, kolega nie może zrobić przelewu z racji tego komunikatu, o którym wspomniałem.
Do płatności paypalem nie jest potrzebna karta kredytowa. Wystarczy mieć zwykłe konto bankowe.
przelej mi na konto - zapłacę ze swojego paypal-a.
@Wiosnaidzie
"Dobry zwyczaj nie pożyczaj, lepszy zwyczaj nie oddawaj".
@Sizalus, Raistand
A jak to zrobić, możecie mi wytłumaczyć? Naprawdę szukam i czytam, męczę już się z tym problemem od ponad 2 tyg i nici.
Słyszałem właśnie, że nie potrzeba jest mieć karty kredytowej, ale to tylko tyle się dowiedziałem, bo co gdzie i jak kliknąć, żeby tego dokonać to nie znalazłem.
czaroo19 - ale ja nie chce żadnych pieniędzy pożyczać. Po prostu jak coś to służę pomocą, bo na paypalu zawsze mam troszkę funduszy.
A propos psc, owszem kupujesz w zlotowkach ale przeciez cala kwota jest przeliczana automatycznie, wiec nie ma problemu