Proszę o pomoc w wyborze routera

Forum Komputery
Odpowiedz
01.02.2017 13:47
mohenjodaro
1
odpowiedz
mohenjodaro
127
285 właściwy ranking

Proszę o pomoc w wyborze routera

Często na tym forum doradzam ludziom w wyborze smartfona, dzisiaj liczę na wzajemność. Doprawiłem oba routery NETGEAR. Nigdy nie byłem z nich zadowolony, one zawsze były problematyczne, WNR2000 i trochę lepszy JWNR2000. Przez problematyczne rozumiałem np. to, że co kilka dni, a czasem nawet kilka razy dziennie, trzeba było przez 192.168. (itd.) resetować ten router, bo rozmijał się z netem.

Wybaczcie brak profesjonalnego słownictwa, ale nie znam się na tym.

Zależy mi na routerze do pokrycia około 70m2 mieszkania - przyjmując, że router stoi w rogu, a nie na środku. Stale będzie do niego podpięte około 5 do 10 urządzeń w stresie. Mam internet 50 mbps, ale teraz chyba każdy router sobie z czymś takim radzi.

Kolega polecił mi TP-Link Archer C59 (ponoć najlepszy z tej rodziny, w której skład wchodzi też C50, C2 czy C25). Dla mnie to wygląda w porządku, ale ja się nie znam.

Chodzi mi tylko o to żeby ten router był w miarę niezawodny. Proszę o polecenie rekomendowanych modeli w cenie, która się broni - mogę trochę dołożyć, ale wolałbym wiedzieć za co konkretnie.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl