proste narzędzie do zarządzania zadaniami i czasem
szukam jakiejś prostej aplikacji do zarządzania zadaniami i czasem
najlepiej freeware do zastosowań komercyjnych (ale niekoniecznie)
google documents - do prostych zastosowań bardzo fajne. Możesz wybierać gotowe formy stworzone przez użytkowników.
Coś więcej? Lista TODO? Czy coś "większego"? Śledzenie czasu odpalenia poszczególnych aplikacji itp.? Jakieś diagramy? Statystyki/zestawienia? Do czego Ci to potrzebne? Prywatne zastosowania, czy jakaś firma?
http://www.codeproject.com/KB/applications/todolist2.aspx
Kiedyś tego trochę używałem, całkiem przyjemne.
Nie wiem jak z licencją, nie chce mi się teraz sprawdzać. :)
Pamir - zbyt proste i zbyt upierdliwe do używania
Regis - najważniejsze to szybkie zarządzanie to do. dodawanie, komentowanie i zamykanie. fajne by były czasowe statystyki do tej listy ale to już moja fanaberia.
Używamy w firmie RedMine'a i spisuje się świetnie - do typowo programistycznych zastosowań jest super, ale nada się chyba do wszystkiego.
W poprzedniej pracy używaliśmy zestawu Anuko (typowy timetracker) + Trac (taski "programistyczne", bugi itp.), ale RedMine jako pojedyncze narzędzie sprawdza się znacznie lepiej.
A prywatnie do samych tasków używam RememberTheMilk ;)
Outlook moze?
Wszystko zależy od potrzeb, ja w robocie używam polskiego Task Managera www.taskmanager.pl i jest spoko jeżeli chodzi o przydzielanie zadań i kontrolę czy terminowo są realizowane. Prosty i działa w przeglądarce jakby komuś zależało (jak mi) na pracy poza biurem. Jedyne co to płatny - widać nie można mieć wszystkiego za free :)
Ja polecam Gettime - mają moduł testowy, który jest darmowy, a pełną wersję mozna kupić za grosze na zkaupach grupowych dla firm. Prosty, przejrzysty no i spoko support.