Program do zarządzania domowym budżetem
Witam,
Czy ktoś z Was jest w stanie polecić mi jakiś prosty w obsłudze, nie powiązany z kontami bankowymi, program do zarządzania budżetem domowym? Chodzi o proste ewidencjonowanie przychodów oraz wydatków z możliwością wprowadzenia kwot stałych opłat np. z tytułu abonamentu itp. Najlepiej gdyby był w wersji PL.
Jedyne co kojarzę do takich spraw to Microsoft Access.
O coś takiego właśnie by mi chodziło, tyle, że najlepiej po polsku.
Wiem, że można to sobie spokojnie opracować w excelu, ale trochę by z tym zabawy było, a takie programiki też dają możliwość robienia różnych zestawień, wykresów itp.
Czekam na kolejne propozycje. Może ktoś korzysta z czegoś takiego, albo kiedyś miał okazję się takim czymś bawić.
Excel, bo najprościej jak się da, najważniejsze to po prostu to systematycznie to robić.
Niedawno też uruchomiono serwis kontomierz.pl który sciąga całą historie transakcji z naszego konta i możemy sobie fajnie podpisać każdą operacje, a później przeglądać zestawienia miesięczne, roczne itp.
jesli masz smartfona z androidem to twoje oczekiwania powinien spelnic darmowy polski cashdroid
jeśli masz androida to polecam Mobile Money Manager, jest naprawde świetnym programem do zarządzania osobistym budżetem :)