Program do blokowania limitu kl/s (FPS)

Forum Komputery
Odpowiedz
07.08.2016 19:41
1
odpowiedz
zanonimizowany1188584
0
Pretorianin

Program do blokowania limitu kl/s (FPS)

Czy jest możliwość aby w dowolnej grze ustawić jakimś programem limit do 30 kl/s? Mój PC nie jest już z najwyższej połki, ale w Wiedzminie 3 dzięki temu zabiegowi ( ta funkcja jest dostępna w grze - niestety w innych grach to rzadkość) udało mi się grać na ustawieniach Wysokie/ Uber w FULL HD przy stałych 30 kl/s. Często w grach mam problem bo kl/s skaczą z 60 do 40 i to powoduje, że są przycinki, a ja tego nie znosze.

Ps. Przy okazji chciałem was zapytac jakimi metodami posługujecie się podczas dostosowywania ustawien graficznych?

Wybieracie wyższą rozdzielczość kosztem gorszej grafiki?

Czy niższą rozdzielczość przy wyższych ustawieniach graficznych?

08.08.2016 00:20
TradexMaker
2
odpowiedz
1 odpowiedź
TradexMaker
29
Konsul
Wideo

Znalazłem przy pomocy magicznej wyszukiwarki google kilka programów które blokują fps'y w grach (w większości blokowanie klatek jest funkcją dodatkową danego programu).

Najczęściej polecany -> Afterburne
Inne -> DXtory

Poradnik MSI Afterburner -> [link]

(Jeżeli link jest zablokowany to na kanale KordianGames jest filmik pod tytułem "Jak ustawić stałą ilość FPS w grze.".

Jeżeli gram w grę z którą mój komputer niespecjalnie sobie radzi staram się najpierw odrobinę zmniejszyć ustawienia graficzne (z wysokich na średnie) jeżeli to nie pomaga to w tedy zmniejszam rozdzielczość ale jeżeli mam grać na minimalnych ustawieniach graficznych ale w wysokiej rozdzielczości to wolę zmniejszyć rozdzielczość ale grać na średnich.

08.08.2016 09:43
2.1
Hadriel
69
Bizon

ach te magiczne google :D ale to trzeba być hakerem żeby umić

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl