Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem ze sterowaniem w Elden Ring

04.02.2023 20:08
1
Repcak_
1
Junior

Problem ze sterowaniem w Elden Ring

Witam, powracam do Elden Ringa po 6 miesiącach przerwy i napotkałem problem który jest dość denerwujący na swój sposób, gram na PC ale z podłączonym kontrolerem i problem jest taki że kontroler a dokładniej lewa gałka analogowa nie łapie nieraz ruchu. Zazwyczaj dzieję się tak gdy chcę poruszyć się postacią w lewy bądź północno-lewy kierunek dodam że dzieje się tak również na mapie gdy chcę poruszać się wskaźnikiem w lewy bądź północno-lewy kierunek. Kontroler to Mad Dog gc500 z pobranymi najnowszymi sterownikami (Kontroler jest nowy więc raczej nie jest to wina jakiejś usterki) próbowałem odłączyć nawet myszkę oraz klawiaturę przed uruchomieniem gry jednak to również nic nie pomogło, próbowałem nawet bawić się w ustawieniach Steam i to również nie pomogło. Reszta przycisków oraz prawy analog działa normalnie bez zarzutu. Tu chciałbym jeszcze dodać że w innych grach FromSoftware ten problem się nie pojawia. Jeżeli miał ktoś podobny problem i chciałby się podzielić rozwiązaniem to bym był bardzo szczęśliwy. Z góry dziękuję i życzę Miłego Wieczoru.

Forum: Problem ze sterowaniem w Elden Ring