Problem ze sprzedawcą na allegro

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
13.05.2011 20:58
DarthRadeX
1
odpowiedz
DarthRadeX
112
Zagłębie Lubin

Problem ze sprzedawcą na allegro

Pokrótce wprowadzę. Otóż zakupiłem towar na aukcji na kwotę 101 zł (wliczona przesyłka priorytetowa), przez opcję kup teraz - 21 kwietnia. Przelew za towar zrobiłem tego samego dnia, bo niewątpliwie zależało mi na czasie otrzymania tego przedmiotu. Wiadomo święta, później 2 dni wolne w maju i przesyłka może się opóźniać. 5 maja napisałem maila do sprzedawcy z zapytaniem kiedy przesyłka została przez niego nadana. Ona radośnie odpisał że jeszcze nie wysłał, bo był za granicą i nie miał dostępu do internetu i jutro tj. 6 maja wyśle (pomijam że ściemnia bo logował się na allegro regularnie, dodatkowo ostatni komentarz to neutral, właśnie za wysyłkę przedmiotu po ponad miesiącu). Ani informacji w aukcji o zaplanowanym urlopie, ani nawet mail z informacją o możliwym opóźnieniu. Odpisałem mu że czekam (6 maja) na maila z informacją o wysłaniu i numerem nadania. Oczywiście do dzisiaj maila brak, więc podejrzewam że nie wysłał i pogrywa sobie w najlepsze. Pytanie moi drodzy z mojej strony, jak zakończyć skutecznie tą sprawę? Już nie zależy mi na towarze, tylko na odzyskaniu moich pieniędzy. Skierować sprawę do Allegro, czy na Policję?

13.05.2011 21:02
2
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

To może napisz do sprzedawcy, żeby zwrócił ci całą kwotę a nie na policję od razu.

Nie jest to przypadkiem użytkownik -E-N-T-E-R- ? Typ wystawia przedmioty, których nie ma. Jak ktoś kupi to on sprowadza dopiero towar z Anglii.

13.05.2011 21:04
MichałPolak
3
odpowiedz
MichałPolak
105
Generał

Wyślij mu jeszcze jednego emaila, że chcesz zgodnie z umową swój towar a jeśli nie odpowie dajesz na policje.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl