Problem z zainstalowaniem gry - Symulator Pociągu 2013 .

Forum Gry Symulacyjne
Odpowiedz
18.07.2013 16:51
TomoV8
1
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Problem z zainstalowaniem gry - Symulator Pociągu 2013 .

Witam!
Mam problem! Próbuję zainstalować grę "Symulator Pociągu 2013", którą pożyczyłem od kolegi. Jest to wersja oryginalna. Na steam'ie korzystam z Jego konta, ale podczas instalacji wychodzi error: "Wystąpił błąd podczas instalowania Train Simulator 2013 (nieprawidłowa konfiguracja zawartości)", a pod tym: "Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy Steam". Jest to odnośnik do nieistniejącego tematu/działu pomocy. Co zrobić ?

18.07.2013 19:02
TomoV8
2
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Pomoże ktoś ? :c
Bardzo chce zagrać w tę grę!

19.07.2013 09:19
TomoV8
3
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

[ref] 19.07.13

19.07.2013 09:29
Matt
4
odpowiedz
Matt
276
I Am The Night

Na steam'ie korzystam z Jego konta

nie mozesz wiec po prostu sciagnac instalki bezpośrednio ze steama? to powinno rozwiazac problem.

19.07.2013 09:35
TomoV8
5
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Gra jest kupiona, więc powinna działać. Płacę, więc wymagam...

Zaraz sprawdzę, czy mogę tę samą grę zainstalować na drugim koncie..

19.07.2013 09:37
Raistand
6
odpowiedz
Raistand
189
Legend

Widzisz tą grę w bibliotece?

Instalujesz przy włączonym steamie? (Wieki nie istalowałem gry z płyty nawet nie wiem o co kiedy pyta))

19.07.2013 09:40
TomoV8
7
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Tak, widzę.
A jak bez włączonego steam'a ? Nie da się ...

19.07.2013 09:43
Matt
8
odpowiedz
Matt
276
I Am The Night

Gra jest kupiona, więc powinna działać.

ale ewidentnie nie działa, mozesz wiec albo zainstalowac ją ze steama i miec problem z głowy, albo "wymagać' i tracic czas na rozwiazywanie problemow z nosnikiem.

19.07.2013 09:45
Raistand
9
odpowiedz
Raistand
189
Legend

No to skoro ją masz w bibliotece to może się "gryzą"
Zrobić jak mówi Matt

19.07.2013 09:45
TomoV8
10
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Instaluje ją ze steam'a... Klikam instaluj i wszystko dobrze, aż ma się instalować..

Najdziwniejsze jest to, że przycisk "INSTALUJ" jest dostępny, gdy mam płytę w napędzie, ale także gdy jej nie ma, choć nie pobierałem instalki...

[11] Jest na początku, ale powtórzę: "Wystąpił błąd podczas instalowania Train Simulator 2013 (nieprawidłowa konfiguracja zawartości)", a pod tym: "Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy Steam". Jest to odnośnik do nieistniejącego tematu/działu pomocy.

19.07.2013 09:46
Matt
11
odpowiedz
Matt
276
I Am The Night

A steam jaki błąd Ci wyrzuca?

[edit]

z tego co napisales w [1] wywnioskowalem, ze gre instalujesz z płyty nie ze steama. Sprobuj moze zainstalowac ja w innym katalogu, niz ten, ktory oryginalnie wybiera steam

19.07.2013 09:53
TomoV8
12
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Post [10]

A najdziwniejsze jest to, że koledze też nie działa... Wczoraj, gdy chciałem U NIEGO zobaczyć, co to za gra, wyskoczył u Niego ten błąd, co u mnie. Gdy kliknął "GRAJ" wyszedł ten sam błąd i przycisk "GRAJ" zmienił się na "INSTALUJ"... Zainstalować także nie można.

[edit]

Ale w bibliotece na koncie kolegi, bo na moje nie mogę dodać, gdyż klucz został już dodany do innego konta.

A o co chodzi z instalowaniem ze steam'a ? Ja instaluje z pozycji programu STEAM.

Zawsze wybieram inny katalog, gdyż nienawidzę nieporządku na komputerze. Raz z ciekawości próbowałem instalować w oryginalnym folderze i to samo.

19.07.2013 10:01
Matt
13
odpowiedz
Matt
276
I Am The Night

Niestey obawiam sie, ze nie bede w stanie nic ponad to Ci pomoc. Pozostaje ticket do supportu steama.

19.07.2013 10:01
Raistand
14
odpowiedz
Raistand
189
Legend

Możesz spróbowac usunąc plik ClientRegistry.blob z folderu steama. Może coś jest namieszane.

19.07.2013 10:04
TomoV8
15
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Czyli napisze do support'u.

Ale próbuje zainstalować. Kliknąłem "ZAINSTALUJ PONOWNIE" (płyta) i wszystko git, aż do tego problemu. Wyszedł error, kliknąłem OK i wyszło, czy kontynuować instalację/anulować kliknąłem kontynuuj. No i czekam. Przygotowywanie plików gry do instalacji.. Napisze, czy się uda.

Nie działa. Ciągle pisze trwa konwertowanie, ale chyba error, bo nic się więcej nie dzieje.

25.07.2013 09:27
TomoV8
16
odpowiedz
TomoV8
23
Centurion

Siemka ;p.
No i support pomógł.. Naprawa błędu trwała 2 min... Jeśli ktoś ma jeszcze taki problem, tu macie rozwiązanie:

"Proszę o wykonanie następujących kroków w celu odświeżenia konfiguracji programu Steam:

Zamknij program Steam.

Otwórz przeglądarkę internetową i wpisz w pasku adresu steam://flushconfig, a następnie naciśnij enter.

Po wykonaniu tego procesu uruchom Steam ponownie i sprawdź czy problem nadal występuje.

Jeżeli twoje gry zainstalowane są w więcej niż jednym folderze, ten proces spowoduje usunięcie dodatkowych bibliotek. Wymagane będzie ponowne dodanie bibliotek, aby gry pojawiły się ponownie.

Wykonaj następujące kroki, aby dodać foldery bibliotek:

1. Otwórz Steam
2. Przejdź do Steam>Ustawienia
3. Przejdź do zakładki Pobieranie
4. Kliknij na Foldery biblioteki Steam
5. Kliknij Dodaj folder biblioteki, a następnie wybierz folder zawierajacy gry
6. Klikij OK
7. Uruchom Steam ponownie"

U mnie wystarczyło odświeżyć konfigurację.. Pozdrawiam! :)

Forum Forum Gry Symulacyjne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl