Problem z zainstalowaniem gry - Symulator Pociągu 2013 .
Witam!
Mam problem! Próbuję zainstalować grę "Symulator Pociągu 2013", którą pożyczyłem od kolegi. Jest to wersja oryginalna. Na steam'ie korzystam z Jego konta, ale podczas instalacji wychodzi error: "Wystąpił błąd podczas instalowania Train Simulator 2013 (nieprawidłowa konfiguracja zawartości)", a pod tym: "Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy Steam". Jest to odnośnik do nieistniejącego tematu/działu pomocy. Co zrobić ?
Na steam'ie korzystam z Jego konta
nie mozesz wiec po prostu sciagnac instalki bezpośrednio ze steama? to powinno rozwiazac problem.
Gra jest kupiona, więc powinna działać. Płacę, więc wymagam...
Zaraz sprawdzę, czy mogę tę samą grę zainstalować na drugim koncie..
Widzisz tą grę w bibliotece?
Instalujesz przy włączonym steamie? (Wieki nie istalowałem gry z płyty nawet nie wiem o co kiedy pyta))
Gra jest kupiona, więc powinna działać.
ale ewidentnie nie działa, mozesz wiec albo zainstalowac ją ze steama i miec problem z głowy, albo "wymagać' i tracic czas na rozwiazywanie problemow z nosnikiem.
Instaluje ją ze steam'a... Klikam instaluj i wszystko dobrze, aż ma się instalować..
Najdziwniejsze jest to, że przycisk "INSTALUJ" jest dostępny, gdy mam płytę w napędzie, ale także gdy jej nie ma, choć nie pobierałem instalki...
[11] Jest na początku, ale powtórzę: "Wystąpił błąd podczas instalowania Train Simulator 2013 (nieprawidłowa konfiguracja zawartości)", a pod tym: "Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy Steam". Jest to odnośnik do nieistniejącego tematu/działu pomocy.
A steam jaki błąd Ci wyrzuca?
[edit]
z tego co napisales w [1] wywnioskowalem, ze gre instalujesz z płyty nie ze steama. Sprobuj moze zainstalowac ja w innym katalogu, niz ten, ktory oryginalnie wybiera steam
Post [10]
A najdziwniejsze jest to, że koledze też nie działa... Wczoraj, gdy chciałem U NIEGO zobaczyć, co to za gra, wyskoczył u Niego ten błąd, co u mnie. Gdy kliknął "GRAJ" wyszedł ten sam błąd i przycisk "GRAJ" zmienił się na "INSTALUJ"... Zainstalować także nie można.
[edit]
Ale w bibliotece na koncie kolegi, bo na moje nie mogę dodać, gdyż klucz został już dodany do innego konta.
A o co chodzi z instalowaniem ze steam'a ? Ja instaluje z pozycji programu STEAM.
Zawsze wybieram inny katalog, gdyż nienawidzę nieporządku na komputerze. Raz z ciekawości próbowałem instalować w oryginalnym folderze i to samo.
Niestey obawiam sie, ze nie bede w stanie nic ponad to Ci pomoc. Pozostaje ticket do supportu steama.
Możesz spróbowac usunąc plik ClientRegistry.blob z folderu steama. Może coś jest namieszane.
Czyli napisze do support'u.
Ale próbuje zainstalować. Kliknąłem "ZAINSTALUJ PONOWNIE" (płyta) i wszystko git, aż do tego problemu. Wyszedł error, kliknąłem OK i wyszło, czy kontynuować instalację/anulować kliknąłem kontynuuj. No i czekam. Przygotowywanie plików gry do instalacji.. Napisze, czy się uda.
Nie działa. Ciągle pisze trwa konwertowanie, ale chyba error, bo nic się więcej nie dzieje.
Siemka ;p.
No i support pomógł.. Naprawa błędu trwała 2 min... Jeśli ktoś ma jeszcze taki problem, tu macie rozwiązanie:
"Proszę o wykonanie następujących kroków w celu odświeżenia konfiguracji programu Steam:
Zamknij program Steam.
Otwórz przeglądarkę internetową i wpisz w pasku adresu steam://flushconfig, a następnie naciśnij enter.
Po wykonaniu tego procesu uruchom Steam ponownie i sprawdź czy problem nadal występuje.
Jeżeli twoje gry zainstalowane są w więcej niż jednym folderze, ten proces spowoduje usunięcie dodatkowych bibliotek. Wymagane będzie ponowne dodanie bibliotek, aby gry pojawiły się ponownie.
Wykonaj następujące kroki, aby dodać foldery bibliotek:
1. Otwórz Steam
2. Przejdź do Steam>Ustawienia
3. Przejdź do zakładki Pobieranie
4. Kliknij na Foldery biblioteki Steam
5. Kliknij Dodaj folder biblioteki, a następnie wybierz folder zawierajacy gry
6. Klikij OK
7. Uruchom Steam ponownie"
U mnie wystarczyło odświeżyć konfigurację.. Pozdrawiam! :)