Problem z windowsem
Potrzebuje pomocy od paru godzin próbuje coś zdziałać i nic cały czas włącza mi się blue screen a następnie bs się wyłącza gdzie potem mam "przygotowanie automatycznej naprawy" i tak cały dzień przez cały czas w dodatku dodam, że po "automatycznej naprawie" która nic nie pomaga wyświetla mi się coś typu blue screen z wyborem konta z przydzielonym administratorem a następnie gdy klikam muszę wpisać hasło. Podczas wpisywania hasła ono nie działa zmieniałem już na microsofcie 3/4 razy hasło i nadal nic da się coś zrobić oprócz formatu?? Proszę bo już nie mam sił żeby to naprawiać.
Samo z siebie tak się stało czy pobierałeś coś czy wchodziłeś na jakieś strony i złapałeś wirusa?
Jak nie masz żadnych ważnych rzeczy to sformatował bym wszystko i zainstalował windowsa jeszcze raz.
Jeszcze wczoraj instalowalem vpn mozliwe, że to przed to ale po zainstalowaniu go uruchomiłam kompa ponownie i nie miałem takiego problemu dopiero dzisiaj
A co jest napisane na tym blue screenie?
Jakiś kod błędu coś powinno być
Jeszcze jedno mogę sformatowac ale nie umiem w sensie dał bym radę to zrobić ale wiem, że muszę mieć pendirve z Windows a takiego nie posiadam i nwm gdzie kupić czy coś
Instalator windowsa pobierasz ze strony microsoftu
Możesz iść do znajomego czy z drugiego komputera pobierasz na pendrive i masz
Klucza jak nie masz to podobno przypisuje się sam do konta microsoft ale nic sobie uciąć nie dam
I wywala bs od razu jak włączasz komputer czy co dokładnie robisz?
Jak to pierwsze to najłatwiejszy i pewny do zrobienia to format
Nie najpierw mam tak odpalam kompa logo msi pokazuje itp następnie logo Windows i potem bs jeszcze po tym "naprawa" i kolejny bs z wyborem konta i logowania się
To w takim wypadku chyba jedynie pozostaje format
Bo nic nie zrobisz bez dostępu do wiersza poleceń
No dobra zobaczycie i jak mam jeszcze czegoś poszukam może się uda ale już po prostu nie wytrzymuje :/
Ta, już widzę jak ten osobnik zrobi formata, zainstaluje sterowniki itp. Jak on ledwo co potrafi samodzielnie włączyć komputer. A o "zakupie pendrive" do nagrania systemu nawet nie wspominając, bo jak widać "nie wie nawet "gdzie takowego kupić".
Jak nie spieprzysz to się nie nauczysz
Poza tym zawsze można nowy wątek założyć
Albo 10
Próbowałeś komputer w trybie awaryjnym uruchomić?
Uruchom tryb odzyskiwania o tam naprawisz system
Wejdź do trybu awaryjnego- jak to zrobić masz tu (w sekcji: Z czarnego lub pustego ekranu)https://support.microsoft.com/pl-pl/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode
Usuń VPN i zrestartuj kompa.
Nie liczcie, że on uruchomi tryb odzyskiwania, albo wejdzie do trybu awaryjnego, bo jak już można było zauważyć we wcześniejszych postach - ten koleś w 2020 roku nie wie gdzie można kupić pendrive. Wątpię, że będzie w stanie wykonać coś bardziej skomplikowanego od naciśnięcia na obudowie przycisku "POWER".