Problem z wielkością czcionki na forum
Od kilku dniu mam problem z wielkością czcionki na forum, która to zwyczajnie się nie zapisuje. Zawsze używam rozmiaru najmniejszego, a teraz po zamknięciu karty przeglądarki i ponownym uruchomieniu forum, ta wraca do rozmiaru średniego i tak cały czas. Czyściłem ciasteczka i historię, re-instalowałem przeglądarkę (Opera 12.16) i nic?
Jakieś pomysły jak to naprawić?
Ja używałem największego, ale nie było siły na to. Problem nawet zgłaszałem w którymś wątku i nic.
Przywykłem w końcu do średniego, bo mam dokładnie ten sam błąd, tylko że mi nie pamięta największego rozmiaru.
To pozostaje się przyzwyczaić, no cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)
HUtH i Ja też to zgłaszaliśmy kilka dni temu. No niestety tak jest chyba na wszystkich przeglądarkach. Nie ukrywam jest to dość denerwujące.
Też to mam. Sama się zmienia ;( Kiedyś miałem już ten problem. Potem minął. Znowu wrócił i znowu minął. No i teraz po raz 3 się pojawił.
Zauważyłem też, że ikonki zmiany czcionki zniknęły ze strony widoku profilu i postów
Zresetujcie przeglądarkę i po problemie.
To nic nie daje... ;) Obecnie od 3 dni mam ten problem
Robiłem całkowity reset przeglądarki, nawet reinstalowałem ją i nic to nie pomogło.
Też miałem ten problem parę miesięcy (może nawet więcej) temu. Zniknął samoczynnie.
Ja mam tak.
Zmieniam font, zamykam przeglądarkę. Otwieram i mam taki jak ustawiłem
Ja mam tak.
Zmieniam font, zamykam przeglądarkę. Otwieram i mam taki jak ustawiłem
A my mamy tak:
Zmieniamy font, zamykamy przeglądarkę. Otwieramy i mamy taki jak przed przestawieniem.
Czyli środkowy a ja zawsze używam najmniejszego ;)
U mnie nawet nie trzeba zamykać przeglądarki, żeby czcionka się samoczynnie zmieniła bo wystarczy przejść na inna stronę i wrócić na GOL'a ;(
Soulcatcher - u mnie (nie)działa to tak: zmieniam czcionkę na wielką. Pamięta nawet jak zamknę przeglądarkę, ale tylko do czasu aż kiedyś tam kliknę okno odpowiedzi w wątku. Nie muszę dodawać posta, ale po tym czcionka wraca znowu do średniego rozmiaru.
Nie używam portalu, tylko forum. Mi jednak połowicznie coś pamięta, no ale nie do końca.
Opera 12.16.
Też mam Operę 12 i ten sam problem, po zamknięciu strony/przeglądarki/dodaniu posta/nawet zmianie systemu mimo ustawiania na małą czcionkę ustawia się ciągle na średnią
Nagrałem filmik jak to u mnie wygląda, co prawda jakość nie najlepsza, ale widać o co chodzi
http://www.youtube.com/watch?v=mY-Fdo7B6_0&feature=youtu.be
Firefox 25.0 - najmniejsza czcionka. Wszystko jest ok, dopóki nie dodam posta - wraca do średniej.
Próbowałem na największej - to samo. Po dodaniu posta wraca do średniej.
Problem istnieje od dawna, było nawet o nim pisane.
[26] -- ja tam zawsze powiększam CTRL+scroll myszki wszystkie strony, bo mam bardzo słaby wzrok, i żadnych problemów nie ma, również na golu, nawet nie wiedziałem że jakieś powiększanie ma on wbudowane :D
równieź firefox 25
Mam tak samo jak bogi1. Ostatnio nawet miałem formata i problem występuje nadal. Używam najnowszego Firefoxa
Teraz problem mi się pogłębił. Zmieniam font na najmniejszy i wystarczy, że kliknę w jakiś wątek lub odświeżę stronę i zmienia się znowu na środkowy.
Działaj Soul ;)
bogi1 ---> spokojnie to nie ja, ja testuję na testowym serwerze. Ale mam nadzieję że do jutra wieczorem problem zniknie.
Kurczę, to trzeba specjalnie zakładać wątek, żeby ktoś z obsługi forum zauważył? Po co te 'czerwone' wątki w takim razie.
[23] --> Dobrze, że teraz reagują. Kiedyś założyłem wątek o tym to nie było żadnego odzewu:
https://www.gry-online.pl/forum/problem-z-wielkoscia-fontow/zfc47c95
Dziwne, u mnie działa bezproblemowo zarówno na Chrome jak i na Firefoxie. Po zmiane wielkości fonta nawet restartowałem kompa i dalej zostaje taka na jaką zmieniłem.
Wasz problem jest tylko na GOLu ?
Pierwszy test pomyślnie (zalogowanie i nie wysłanie posta), teraz sprawdzimy, czy po jego wysłaniu się coś stanie.
Odpiszę w edycji za kilka minut.
edycja:
błędy które u mnie występowały wygląda na to, że zostały wyeliminowane.
Po restarcie przeglądarki też wszystko działa.
Dzięki.
Tak jak powyżej, wszystko działa dobrze, zobaczymy co się stanie po dodaniu posta.
Edit: Działa :) Dobra robota Soul

Soulcatcher tak teraz ma być, czy coś przekombinowałeś? -->
Okej, widzę, że już poprawione.
jeszcze raz.
To wygląda tak, że po dodaniu posta jakieś pół sekundy jest małe, a potem wraca znów do średniego rozmiaru.
Mam usunąć ciasteczka czy co zrobić? ctrl+f5 zrobiłem...
Rozmiar czcionki się zapisuję, ale za to logowanie za pomocą ctrl+enter poszło się kochać :)
I nadal mam duże fonty, u mnie działa.
Proszę o tak dokładnie jak to jest możliwe opisanie co jeszcze nie działa.
Najlepiej w punktach.
np.
1. mam średnie fonty
2. zmieniam na duże
3. dodaję posta
4. fonty same zmieniają się na małe
itd ...
Dobra teraz jest cacy jeśli chodzi o forum, lecz nadal zmienia się front po wejściu na swój lub czyjś profil.
no to jeszcze raz
...eh
1. Mam małe fonty
2. piszę odpowiedź do wątku, dodaję ją
3. tak jak zawsze po dodaniu strona się odświeża i czcionka staje się średnia
4. ale mała jest zapamiętana już, znaczy po zamknięciu-włączeniu przeglądarki już się włącza mała.
DB Mafia ---> OK, widzę to, będzie poprawione.
HUtH ---> nie mam tego objawu. Mogę więcej informacji. np. jaka przeglądarka.
HUtH ---> Ale ja ci wierzę, ale abym mógł poprawić muszę powtórzyć ten błąd albo znaleźć przyczynę. A kiedykolwiek ci to działało?
Ogólnie to problem minął w momencie jak zamykam gola i włączam ponownie ale nadal występuje po napisaniu posta ;) I dlaczego ze strony widoku profilu i postów zniknęła opcja zmiany czcionki, która jeszcze tydzień temu tam była ? Teraz cały czas tam mam średnią czcionkę i nie da się jej zmienić ;)
teraz sprawdzam na chromie
ehm.. na chromie nie odświeża mi strony po dodaniu postu, więc problemu nie ma...
a na firfoxie... problem nadal jest. Dodawanie postu i automatyczne odświeżenie strony skutkuje powrotem do średniej.
FF używałem dość dawno temu, ale pamiętam, że to na pewno działało.