Problem z pendrivem w TV
Dzisiaj kupiłem rodzicom TV(LG LB650V) i od razu posprawdzałem czy wszystko działa. Wszystko ok tylko jeden mały problem - podłączyłem pendrive'a z nadzieja że będzie działać jako dysk do nagrywania, a tu psikus - żeby nagrywać programy etc. trzeba kupić zewnętrzny HDD.
Da się jakoś zrobić żeby nagrywać na "pendrajwie" bo nie leży mi żeby kupować HDD?
edit.
Jeszcze jedno pytanie - czy to normalne, że te telewizory się tak grzeją!? Na sklepowej półce zauważyłem to samo.
fajnie by było gdyby wypowiedział się jakiś posiadacz tego modelu, albo tej serii ;)
To że się grzeją to absolutnie normalne a poza tym obecna pogoda nie sprzyja temu żeby się nie grzały. Jeśli chodzi o nagrywanie w mojej ocenie nie musisz mieć dysku, pendrive może też być dobry ale może trzeba go odpowiednio sformatować. Nie ma w opcjach telewizora funkcji formatu tego pena?
Właśnie opcji formatowania znaleźć nie mogę - jeszcze raz poszukam, ale jeśli chodzi o obejrzenie zawartości pendrive'a to nie ma problemu(4 pendrive'y juz podłączałem) tylko z tym nagrywaniem jest problem; w menu nagrywania komunikat "Pamięć masowa: Nie można odnaleźć wskazanego nośnika pamieć - podłącz zewnętrzny dysk HDD"
Zakupiłem taki sam telewizor i mam jeszcze większy problem. A mianowicie nie czyta mi żadnego pendriva, dysku zewnętrznego ani hdmi... Wiesz może w czym tkwi problem?
bebial - u siebie tego nie uświadczyłem - wszystkie porty mi działają. Technikiem nawet gdybym był to na odległość nie pomogę ;), ale proponuje iść do punktu zakupu i zgłosić reklamację bo czuję, że masz wadliwą sztukę.
Ja jutro jeszcze napisze na "lajwczacie" LG i spróbuję dowiedzieć czy da się jakoś naprawić mój problem.
Jeszcze mała prośba - ten TV ma przydatna funkcję, a mianowicie SmartShare tylko aplikacja z tej strony http://www.lg.com/pl/wsparcie/smart-share pobiera się 4 godziny, a waży 166mb... - może ktoś sprawdzić czy tak samo długo pójdzie?
Problem z pendrivem "rozwiązany" - na live czacie dowiedziałem się że Wspierane są dyski HDD o wielkości od 40 GB do 2 TB USB 2.0. Dysk może mieć własne zasilanie. Może się komuś kiedyś ta informacja przyda.
edit.
Problem z pobieraniem tez rozwiązany - Pan/Pani z lajw czatu podała link na inny serwer i poszło z normalna prędkością.