problem z migajacymi paskami
mam problem, w odwarzaczu na youtube albo w grach mam takie migajace paski, jak sie tego pozbyć bo przeszkadza mi to ?
Przykład
http://pokazywarka.pl/5vf6ru/
Ja tam widzę tylko pasek playera z YouTube. To jego chcesz się pozbyć? ;)
edit.
dobra, już widzę te kolorowe cuś tuż nad paskiem playera. Resetowałeś przeglądarkę?
to nie wina przegladarki, w cs tez mam takie paski tylko ze wieksze i caly czas migaja ;/
Stawiam że artefakty.
Wina karty graficznej.
Możesz spróbować ją naprawić w ten sposób.
http://www.youtube.com/watch?v=jx9fewSK3nM
Też myślę że to artefakty. Ale zrób tak:
1. Pobaw się ze sterownikami. Wgraj nowe/starsze.
2. Zobacz czy twój sprzęt na innym LCD będzie to samo robił. Albo na wsadź inną kartę i zobacz czy to samo będzie robiło.
Jeśli okaże się że to wina jednak karty to albo pobaw się z piekarnikiem albo przygotuj się na wymianę karty.
zrobilem ss i dziwne bo na screenie tego nie widac...
No to wtedy coś się stało z twoim LCD.
To zrób zdjęcie.
Jest to cały czas, czy tylko gdy włączysz grę/internet?
Sprawdź w razie czego drugi monitor/podłącz pod TV.
zrobilem ss i dziwne bo na screenie tego nie widac...
Nagraj filmik frapsem. Jeżeli tam nie będzie tego widać, to prawdopodobnie Twój problem nie jest związany z komputerem a z kablem do monitora/monitorem. Przed kolejnym komentarzem upewnij się, że wszystkie kable są dobrze dociśnięte do komputera i monitora.
na filmie tez nie widac :D
No to problem chyba rozwiązany. Jeszcze dla pewności podłącz twój PC do innego monitora. Ale to już tylko tak dla pewności. Ew. inne kable sprawdź czy na nich to samo.
Coś się stało z twoim monitorem. Więc wyślij go na gwarancje jeśli jeszcze jest, w co bardzo wątpię. ;) Albo daj do jakiegoś serwisu bo sam nic z tym nie zrobisz.
gwarancje jeszcze mam, ale dziwne bo na XP wszystko ladnie smigalo i po instalacji Windows 7 nagle sie zepsul w grach ? mysle jednak ze to nie wina monitora
gwarancje jeszcze mam, ale dziwne bo na XP wszystko ladnie smigalo i po instalacji Windows 7 nagle sie zepsul w grach ? mysle jednak ze to nie wina monitora
Ale to robi tylko w grach czy jak? Bo już nie rozumiem.
To po pierwsze sprawdź PC na innym monitorze.
Po drugie pobaw się z sterownikami.
Po trzecie wgraj XP jeśli na nim Ci działało. ;)
tak tylko w CS, nie wiem jak w innych, monitor zaraz sprawdze i dam odpowiedz ;)
Nie chodzi Ci przypadkiem o migające paski, które tną obraz? Spróbuj włączyć w grze synchronizację pionową a w filmie usuwanie przeplotu.
Nie spamuj!
Zmień sterowniki i tyle. Jak nie było problemu to teraz już jest. Więc zmień i zobacz co się będzie działo.