Problem z Komputerem
Witam chcialbym dać wam zagadke.
Komputer zaczal chodzic dziwacznie jakis miesiac temu mianowicie chodzi o to ze zaczelo sie zacinanie gier programow firefox wywalał bluescreena jak ogladalem youtuba czy innego flasha.
Normalnie mi to nie przeszkadzalo albo przeszkadzalo ale mało ale dzisiaj odpalajac COD MW 2 i majac wlaczonego WMP gra zeszla do 5 FPS albo i mniej i dzwiek z WMP zrobil sie matrixowy czyli taki przeciagniety. Zastanawiam sie co to moze byc , czy nawala sprzet czy system. Temperatury mam w normalnie proc 40 gdy gram grafika 50 gdy gram. Prosze o pomoc ;)
Pozdrawiam Mav
Nie wiem co za roznica skoro to sprzet no ale ..
Celeron E1400 CPU 2x 2ghz , 2gb ram (2 kosci po 1) , geforce 9500gt , Seagate 1000gb
Niebieski ekran to synonim problemów, jednak w jego treści możesz znaleźć wiele cennych informacji. Jego zawartość zawiera takie informacje, jak nazwa i numer błędu wraz z dodatkowymi parametrami, sposób postępowania, a czasem nazwę pliku powodującego problem, np. sterownika sprzętowego. Aby dowiedzieć się czegoś więcej, wystarczy wpisać podane informacje Google. Tam znajdziesz szczegółowy opis zdarzenia. Aby je odczytać, musisz zablokować automatyczny restart komputera po wyświetleniu błędu. W tym celu (w Windows XP) kliknij na Mój komputer, Właściwości, a następnie z zakładki Zaawansowane wybierz pole Uruchamianie i odzyskiwanie. W Ustawieniach wyłącz opcję Automatycznie uruchom ponownie. Od tej chwili niebieski ekran będzie wyświetlany aż do momentu ręcznego zresetowania komputera.
Tak z tym ze mi bluescreeny wyskakiwaly wieki temu juz zadnego poki co nie uswiadczylem
Hmm zainstalowalem avasta zrobilem skan dokladny wykrylo sporo szkodnikow wywalilem i nadal to samo. Teraz czasami nawet przy starcie system nie zaskakuje
up
Zainstalowalem nowy system czekamy na sciagniecie MW 2 z serwerow steama i napisze czy jest oky
Predzej dysk chyba. Czasami gdy postawie cos na obudowie np szklanke albo cokolwiek to slychac takie buczenie komputera. Ale zainstalowalem windows 7 i poki co nie ma nic niepokojacego procz tego ze moj komp ledwo cisnie windows 7 i mam czasami spadki FPS. Raz wyskoczyl mi bluescreen ale nie zdazylem zobaczyc jaki kod ani nic bo szybko zniknal ale juz przestawilem jak mowil mirencjum i sprobuje wam ten kod podrzucic jak jeszcze raz dostane BSem w twarz
Nie musisz czekać na BSOD'a.
Możesz go odczytać.
http://www.hotfix.pl/bluescreen-bsod-szukanie-przyczyny-powstawania-czytanie-plikow-dmp-a17.htm
Wrocilem poniewaz uwaga Mam problem :D Mianowicie gdy odpalam WINDBG daje open crash dump wszystko zatrzymuje sie tutaj:
...............................................................
................................................................
.......................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
..............
Polozylem sie zdrzemnac (serio) i tak dalej bylo. Dodam iz zrobilem tak jak w poradniku czyli
wpisalem w symbol path "SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols". Jakas pomoc? :
Dzieki siwy : ) Teraz dostalem czyms takim :
crash dump file: C:\Windows\Minidump\081011-39312-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlpa.exe (nt+0xDCD10)
Bugcheck code: 0x18 (0x0, 0xFFFFFFFF84BEBD58, 0x2, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: REFERENCE_BY_POINTER
file path: C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
Patrze na blad ktory sie nazywa "REFERENCE_BY_POINTER patrze na rozwiazana na stronie MS i czytam cos takiego :
Make sure that the driver matches calls to the routines that increase and decrease the reference count of the object. Make sure that your driver does not make extra calls to routines that dereference the object (see Parameter 2).
You can use a debugger to help analyze this problem. To find the handle and pointer count on the object, use the !object debugger command.
kd> !object address
Where address is the address of the object given in Parameter 2.
Szczerze, nic nie rozumiem z tego :D
Problem powoduje plik ntkrnlpa.exe i tu generalnie jest pełno przyczyn tego problemu.
Przez twoją pochopną zmianę systemu nie wiadomo czy takie samie BSOD'y wyskakiwały przedtem.
Podejrzewałeś dysk więc tu masz zbiór rzeczy do diagnostyki dysku:
http://www.fixitpc.pl/topic/155-zakladanie-tematu-jakie-informacje-podawac/page__view__findpost__p__844
Też kilka lat temu po postawieniu systemu wywalało mi blue screena przy oglądaniu filmików na YT i nie tylko. Problemem okazała się java...