Problem z kilkoma procesami

Forum Komputery
Odpowiedz
28.11.2011 13:23
😍
1
odpowiedz
zanonimizowany529285
48
Senator

Problem z kilkoma procesami

Żeby nie było, że jestem jakimś noobem, to od razu zaznaczam, że próbowałem już skanowania dysków antywirusem (NOD32), ręcznego usuwania plików z dysku, wywalania ich przy starcie systemu korzystając z odpowiedniej opcji HiJackThis... i już tracę cierpliwość, bo ten syf wraca po każdym ponownym starcie systemu.

W C:\Documents and Settings\Dane Aplikacji mam w tej chwili 3 podejrzane pliki:
6.exe
8.exe
D.exe

(z czego pierwsze dwa pojawiają się w procesach po włączeniu się Windowsa)

ale największym problemem na ten moment jest zawartość tajemniczego folderu "PickaVamMaterina", który zawiera dwa pliki:
HDZ.exe
i Jadranka_Kosor.exe

z czego właśnie ten ostatni przysparza mi najwięcej kłopotów, bo póki kilkukrotnie go ręcznie nie zamknę w Menadżerze zadań, będzie mi non stop zżerał 80-90% mocy procesora.

Naprowadźcie mnie jakoś na rozwiązanie, bo ja już nie mam pomysłów. Myślałem, że automatyczny delete po reboocie coś da, ale to coś pojawia się znikąd znowu w tym samym miejscu...

28.11.2011 13:42
2
odpowiedz
Macco™
76
Legend

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=0e69228c359f359ff50d63430b08b63c

Może tu znajdziesz odpowiedź jak to usunąć. Ja nie mam siły całej tej strony wertować.
A poza tym to możesz tym przeskanować jeszcze - http://www.programosy.pl/program,malwarebytes-anti-malware.html

28.11.2011 13:56
3
odpowiedz
zanonimizowany529285
48
Senator

Dziwna sprawa, bo szukając w międzyczasie rozwiązania, zostałem naprowadzony na program HitmanPro, który bardzo szybkim skanem znalazł wszystkie trojany, a w tym samym czasie odezwał się NOD, którego widocznie nagle oświeciło i po restarcie wygląda na to, że wszystko jest już OK...

Mission accomplished, mogę więc już spokojnie wracać do Skyrim. ;)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl