Problem z gifami

Forum Komputery
Odpowiedz
04.05.2013 21:37
1
odpowiedz
wiko123
88
Pretorianin

Problem z gifami

Otóż mając prędkość pobierania 3.28 Mb/s (na speedtest) gify na takich stronach jak kwejk odtwarzane są jak krew z nosa, czasami też obrazki. Na YT wszystkie filmy dosyć szybko się buforują. Dodam, że internet od Orange mam DO 20 Mb/s... Czy to, że dzielę sieć np. z moim bratem może jej szybkość tak zmniejszyć (to i tak jest nie najgorzej, ale...)?

03.10.2013 21:58
2
odpowiedz
zanonimizowany946748
1
Junior

Mam podobny problem. w systemie wszystkie gify chodzą OK. ale na stronkach typu kwejk, jebzdzidy czy innych podobnych gify strasznie wolno się wczytują. szczególnie irytujące są te dłuższe bo zamiast normalnego działania mam mulący pokaz slajdów. jak już jedna seria (ta przymulona) się skończy wtedy już leci tak jak powinno... chciałem zaleźć jakieś porady u wujka google ale wszystkie tematy dotyczą problemu z odtwarzaniem ich w systemie a nie w przeglądarce. dodam także, że raczej nie jest to wina neta bo 75 mbita działa bez zarzutu.

03.10.2013 22:01
ma_ko
👍
3
odpowiedz
ma_ko
61

hmmm....

http://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/1b8m0u/eli5_why_do_gifs_load_so_slow_although_i_have/

niżej jest dość fajna tabelka

14 sekundowy gif = 12,5MB
5 minutowy film na youtubie = 12,9MB

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl