Problem z dostępnością w Play. Wina telefonu, karty sim czy samej sieci?
Ostatnio zacząłem dostawać informacje od znajomych, że nie mogą się do mnie dodzwonić, ponieważ dostają komunikat, że "mam wyłączony telefon lub jestem poza zasięgiem". Problem w tym, że telefon mam załączony cały czas. Zauważyłem, że faktycznie czasami na telefonie całkowicie znika zasięg. Być może właśnie ktoś w takim momencie próbował się dodzwonić. Dziwne jest jednak to, że nie otrzymałem o tym fakcie żadnego powiadomienia.
Natomiast dziś miała miejsce sytuacja, że napisałem do znajomej sms z pytaniem. Przed dłuższy czas nie otrzymywałem odpowiedzi więc zadzwoniłem do niej i okazało się, że wysłała do mnie sms z odpowiedzią. Wiadomości tej do tej pory nie otrzymałem, mimo, że było to już kilka godzin temu.
Próbowałem uzyskać pomoc dzwoniąc do Play. Tam poradzono mi wymianę karty sim. Dodam, że korzystam z nadajników Plusa, ponieważ w miejscu gdzie mieszkam jest słaby zasięg Playa. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi problemami w Play i ewentualnie co może być tego przyczyną?
Nie miałem podobnych problemów. Nie masz innego telefonu by przetestować jak zasięg się zachowuje?