PROBLEM: Instalacja Windowsa, BOOT z CD-ROM, nie reagująca klawiatura

Forum Komputery
Odpowiedz
04.10.2013 15:49
Fisher
1
odpowiedz
Fisher
62
Fisherman

PROBLEM: Instalacja Windowsa, BOOT z CD-ROM, nie reagująca klawiatura

Chcę zainstalować Windowsa z płyty. Mam wybrane w BIOSie bootowanie z cd-rom, ale podczas uruchamiania komputera mam problem. Pojawia się napis, że należy nacisnąć dowolny klawisz aby uruchomić z cd i moim problemem jest to, że komputer nie reaguje na naciskane klawisze i system uruchamia się normalnie. Klawisze reagują tylko na skrinie, gdzie jest napisane co wcisnąć by coś uruchomić oraz działają tylko w BIOSie (nie działają w menu wybierania bootowania). Klawiatura i myszka przy włączaniu się nie świecą. Płyta na pewno działa, bo gdy mam uruchomiony system instalator włącza się normalnie. Czy można coś na to poradzić?

04.10.2013 17:09
2
odpowiedz
dark5tu5
91
Konsul

Kiedyś na jakimś starym pcecie nie mogłem używać klawiatury na usb... działały tylko te na , może też musisz taką sobie podłączyć.

04.10.2013 17:13
nowaczek0007
😊
3
odpowiedz
nowaczek0007
70
Pretorianin

W starszych komputerach klawiatury na USB mogą nie działać.

04.10.2013 17:21
graf_0
4
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Próbuj inne porty usb. W jednym kompie miałem tak że tylko jeden port włączał się przed biosem i tam należało klawe zamocować.

04.10.2013 18:31
wysiak
5
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Zapewne w biosie trzeba wlaczyc obsluge klawiatury USB.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl