Poszukuję prostej strzelanki
Szukam jakiejś fajnej, prostej strzelanki. Coś pokroju pierwszego CoD, Medal of Honor: Allied Assault czy nowszych [uznawanych za słabe, bo właśnie proste] jak Rogue Warrior, Soldier of Fortune Payback czy Code of Honor. Proste....zabijające czas...i miłe na własnie takie nudne wieczory jak teraz.
Geeez...rozumiesz co znaczy "prosta strzelanka" ? Bez sensownej i znaczącej fabuły, bez milionów sposobów na zabicie wroga - po prostu idziesz i strzelasz. Jak w starych strzelankach [dwa pierwsze tytuły] lub obecnych niskobudżetowych [trzy ostatnie].
Ah tak....żadne sci-fi ani horrory ;) Opcjonalnie coś jak właśnie FEAR czy Left 4 Dead, gdzie używasz normalnych broni i realia normalne lecz wrogowie nie koniecznie. ;)
Microvolts
Quake 3 ma też tryb singleplayer, a Quake Wars Battlefield 2 i BC 2 to gry multiplayerowe właśnie
serious sam 1. czesc, dokladnie tak jak powiedziales - idziesz i strzelasz. dalszych czesci nei widzialem
Serious Sam odpada, bo tam jeszcze skakać i pływać można, więc już zbyt skomplikowane :(
Czy mi sie zdaje czy szuka po prostu czegoś co mu ruszy na sygnaturce :P
Far Cry, Half-Life 2, MoH Airborne ...
Dobra...wyjaśnię jeszcze raz.
Prosta, BUDŻETOWA strzelanka. Przykłady to obecne - Code of Honor, Terrorist Takedown, Rogue Warrior, Soldier of Fortune Payback. Nie mają skomplikowanej fabuły i zwrotów akcji jak w CoD, nie ma milinów skryptów, że z dupy spada na ziemie helikopter itp.
Nie może to być multiplayer, nie żadne sci-fi jak Quake, Serious Sam czy Painkiller.
I tak, to ma ruszyć na tym z sygnaturki, ale na tym lapku chodzi bez problemów Crysis 2, Assassin's Creed 2 czy F1 2010....także wszystko ruszy. ;)
Jesteś głupi czy mi się wydaje ? Może mieć multi, obojętne mi to ale mi chodzi o SINGLA ! A wyżej ludzie podali mi CS czy Quake.
to zależy co rozumiesz, przez słowo "prosta", dla mnie prosta strzelanka to PAINKILLER, nie było tam dużo filozofii, a grało się fajnie
doom ? quake ? blood ? heretic ?
o to ci chodzi tym sformułowaniem "proste" ?
Soldier of Fortune : Payback wymieniłeś, ale czy grałeś w poprzednie części? Jeśli nie to polecam.
[22] - Dokładnie :)
te gry z gazetek
Najprostrza gra na świecie - PREY
Tu nie da się zginąć :P
A gra się całkiem przyjemnie
Far Cry 2 - fabula jest tam ledwo zauważalna a jedyne "skomplikowanie" polega na tym że możesz jeździć samochodem lub pływać łódką więc chyba nie jest to aż takie trudne
+ zajebista grafika i fajny klimat afryki
Budżetówy, w miarę fajne - Ubersoldier i Ubersoldier 2, w sumie zwykła strzelanka, tyle że bohater ma tarczę kinetyczną którą może zatrzymywać pociski. Chyba, nie pamiętam bo grałem ze 2 lata temu...
Poza tym hmmm... Boiling Point? Idziesz, gadasz, strzelasz, ale nie wiem, jak z wymaganiami i o co w niej chodzi, bo kupiłem gdzieś w Kolporterze czu cuś, za 5 zł, włączyłęm, pograłem i po 15 min odstawiłem, bo stwierdziłem jednak, że nie mam już nerwów na budżetówki ;)
Kiedyś grałem też w Instinct- normalne bronie, prosta, tępa strzelanka z banalną fabułą o wirusie zmieniającym ludzi w zombie. Ogólnie poszukaj gier z City Interactive, ale tych po 2007 roku, we wcześniejsze to się nawet grać nie da...
A jak lubisz profanować wielkie dzieła, to pograj w jakiegoś Hitmana nie skradając się, tylko wyciągając spluwę i strzelając do wszystkiego.