Poszukuję Hack'n'slash na PC
Cześć. Mam akurat w pracy kilkanaście dni płatnego urlopu do wykorzystania, więc postanowiłam przeznaczyć je na granie w gry <evil>
Poszukuję gry single player na komputer typu Diablo, Sacred itp czyli:
hack'n'slash, dużo przedmiotów do zbierania, dużo leveli do nabicia i abym grała uwaga tylko jedną postacią. Nie szukam gry drużynowej . Fabuła też jest obojętna. Ważna jest sieczka. ;)
Serie gier, które już przerobiłam:
Diablo, Gothic, Sacred, Dungeon Siege, Dragon Age, Mass Effect, King's bounty, Elder Scrolls, Fallout, Two Worlds, Van Hellsing, Titan Quest, Torchlight, Fate,
a także: Albion, Anachronox, Arcanum, Arx Fatalis, Divine/Beyond Divinity, Eschalon: Book 1 i 2, Kult: Heretic Kingdoms, Lionheart, Nox
Gry typu HoMM, Baldur's Gate też odpadają.
Czy znajdzie się jeszcze jakaś ciekawa gra? :(
Frater, Loki, Legend: Hand of God, Evil Islands, Revenant, Blade and Sword, Prince of Qin, Space Hack, Zax
Path of Exile. Wprawdzie to jest f2p online jednak mozesz grac caly czas solo a za kase kupujesz pierdoly w rodzaju wiekszej skrzynki albo jakis fikusnych skinow czy minipetow.
claudespeed18, Child of Pain, Vaerin:
Podane przez was gry już przerobiłam. Zapomniałam je wpisać na listę. Przepraszam :)
Po prostu nie pamiętam każdej gry, w którą grałam, aczkolwiek dzięki za propozycje :)
Tak na prawdę nie ma na PC żadnego dobrego hack'n'slasha. Czekam od lat na PC-towy odpowiednik Diablo 3 na konsolach... tzn. Wszystko ja kw Diablo, ale sterowanie padem i dynamika jak w D3 na konsolach, niestety - takiego tytułu nie ma, i jak dotąd nikt go nie zapowiedział.
Path of Exile jest fajny, bo ma ponury i szaro-bury setting, ale poza tym wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił.
Z nowych dobrych:
- Grim Dawn
- Grim Dawn
- Grim Dawn
- Van Helsing II & I
- darmówka Path of Exile
- Torchlight II
Jesli lubisz starsze tytuly i nie odbijesz sie od grafiki to bardzo polecam Severance: Blade of Darkness :) H'n'S pelna geba dajacy ogromnie duzo frajdy :)
https://www.gry-online.pl/gry/severance-blade-of-darkness/zea76#pc
A ten Grim Dawn to jest dopiero we wczesnym dostępie, czy można kupić pełną? Pada obsługuje?
jak cię grafika nie odstraszy, to indie giereczka pt. Din's Curse jest bardzo fajna, podobnie Drox Operative, ale to hack 'n slash kosmiczny gdzie gra się statkiem kosmicznym - jedyny w swoim rodzaju :)
Mastyl=> jest ale już teraz oferuje sporo bardzo dobrej rozrywki. Nie obsługuje pada, a przynajmniej nie obsługiwał jakiś czas temu.
Osobiście nie sądzę by to wprowadzili, to nie jest gra robiona pod pada.
Ogólnie nie polecam gier w Early Access, i tu tego nie robię. Po prostu polecam miodną grę :) Myślę że jeszcze trochę będzie trzeba poczekać na finalną wersję ale jak ktoś szuka czegoś dobrego w gatunku i ma gry takie jak TQ na myśli to lepiej nie trafi.
https://www.youtube.com/watch?v=AJV35AtY3M0
Warto, przynajmniej, mieć na oku.
Harbinger, Darkstone, Heath, Hexplore, Mage Knight: Apocalypse.
Dink Smallwood
Stary, dobry devil may cry. KONIECZNIE!
Dzięki za propozycje, jednak grałam we wszystkie wymienione przez Was gry poza Grim Dawn. Na niego poczekam, aż będzie wydany :)
Chyba jednak nic nie znajdę :D