Poszukiwana gierka logiczna
Jak w tytule -> kiedyś w jakimś czasopiśmie na płytce była paczka małych gierek (nie pamiętam, czy wszystkie były logiczne, czy tylko ta jedna), wśród których była jedna szczególnie dobra.
Celem każdego etapu gry było ułożenie "ścieżki" od detonatora do ładunku wybuchowego. Układało się ją z kostek poukładanych na poziomie. Każda miała strzałkę oznaczającą kierunek, w jakim ten blok kierował "iskrę" z detonatora. Na kostki działała "grawitacja" i korzystało się z tego przy układaniu - jeśli były one ustawione w wieżę i wyciągnęło się jedną ze środka, spadała ona w dół obok wieży a pozostałe opadały niżej. Trzeba było te kostki wyciągać w odpowiedniej kolejności i w odpowiednią stronę, żeby się nie zablokować i nie zaczynać poziomu od początku. Oczywiście na niektórych poziomach były jeszcze różne przeszkadzajki albo "pomagajki".
Kojarzy ktoś taką grę i pamięta jak się nazywała (albo ta paczka gier)? Nie ma raczej szans, żebym sam ją odnalazł - grałem w nią dobre 10-11 lat temu i znalazłem ją na jakiejś płytce u kumpla, który też nie widział jej już dobrych kilka lat. A że gra jemu też się podobała, to pewnie obaj bylibyśmy wdzięczni za jakiekolwiek tropy :)
W razie potrzeby dopiszę jeszcze jakieś szczegóły... jeśli sobie jakiekolwiek jeszcze przypomnę ;D
Grasz może na urządzeniach mobilnych? Ja jakiś czas temu na przykład totalnie przerzuciłam się na granie na tablecie ( szczególnie w przerwach na uczelni).
Tutaj możesz sobie poczytać recenzje poszczególnych gier logicznych:
http://yourapps.info/gry-logiczne-android
Szczerze to nie przepadałam za tego rodzaju grami do czasu aż odkryłam grę Papermama - świetna grafika, bardzo wciąga. Wczoraj grałam na przykład prawie 2 godziny a miałam się uczyć do egzaminu przez co szczerze byłam na siebie zla :D