pomysł na zagadki - pomoc

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
14.12.2011 12:28
NewGravedigger
1
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

pomysł na zagadki - pomoc

Witam, próbuję stworzyć mini grę polegającą na dojściu po różnych mini zagadkach do przedmiotu. Nie ukrywam, że chodzi mi o zdania podobne do wymyślanych przez Ridllera w Batmanie AC.

przedmioty to
projektor
monitor
marynarka
mikrofalówka
lustro
kurtka

Problem leży w tym, że potrzebuję czegoś oryginalnego, niezbyt trudnego, ale i nie banalnie prostego. Tak na 2 minuty zastanowienia.

Może macie jakieś pomysły? :)

14.12.2011 12:31
2
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

Aaa, już wiem o co chodzi :)
Zaraz pokombinuję :)

14.12.2011 12:51
NewGravedigger
3
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

niestety z zagadkami Riddlera jest ten kłopot, że świetnie brzmią po angielsku, a kiepsko są przetłumaczone na polski. Przykładowo framed znaczy wrobiony/obramowanie - tłumaczom nie chciało się wymyślać coś równie ciekawego.

Nawet z tego co pamiętam była zagadka z lustrem, coś w stylu "obserwuję cię każdego dnia, nie przestanę, nawet jeśli mnie uderzysz"

14.12.2011 14:24
NewGravedigger
4
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

up:)

14.12.2011 14:28
5
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

Lustro - pokaże każdego oprócz hrabiego rumuńskiego
Mikrofalówka - niczym morze o najmniejszym rozmiarze (morze faluje, emituje fale - mikrofalówka też, tylko, że małe fale)

14.12.2011 14:52
NewGravedigger
6
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

zostało 4:)

ktoś jeszcze?

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl