Pomysł na nową aktywność portalu gry-online...

Forum Inne Gry
Odpowiedz
12.11.2013 14:51
Mastyl
1
odpowiedz
Mastyl
161
Za godzinę pod Jubilatem

Pomysł na nową aktywność portalu gry-online...

Ostatnio, szukając konkretnych rozwiązań w mało znanych grach, zacząłem szczegółowo czytać propozycje jeszcze nie zaakceptowanych gier na Greenlight w serwisie Steam. W wolnej chwili zacznę też przeszukiwać kickstartera.

Doszedłem do wniosku, że:

a) serwisy takie jak Greenlight czy Kickstarter, a także i inne, niszowe (np. Daily Click), stanowią niemal niewyczerpane źródło nowych i świetnych pomysłów na gry...
b) w ostatnich latach, gwałtowny rozwój sceny indie i sukcesy crowdfundingowego modelu finansowania produkcji gier, bardzo zaktywizowały potencjalnych twórców. Teraz powstają setki, jak nie tysiące nowych tytułów, a wiele z nich ma szanse stać się sukcesem na miarę Feza, Minecrafta czy Hotline Miami (imho straszny gniot, ale to już taki mój OT...).

Biorąc pod uwagę dwa powyższe punkty, muszę stwierdzić, że na Gry-online trochę brak mi regularnego przeglądu powstających tytułów niszowych.
Są niby cykliczne przeglądy sceny indie - ale dotyczą już wydanych produkcji. Newsy dotyczące gier w produkcji dotyczą właściwie tylko segmentu AAA, albo wyłącznie bardzo znanych tytułów indie.

Serwis gry-online czytam od początku jego istnienia (prawie), i przez te ponad 13 lat traktuje go jako najlepsze, najpełniejsze źródło wiedzy o grach w ogóle (nie porównuje z niszowymi serwisami np, JRK's RPG).

Ale już żeby zorientować się, co ciekawego, nie licząc tytułów wysokobudżetowych obecnie znajduje się w produkcji, muszę sam wertować strony serwisu Greenlight bo na golu nie ma o tym nic, albo przynajmniej nico takim cyklu nie wiem.

Sądzę, że dobrym uzupełnieniem dla GOL byłby cykliczny felieton, taki jak np. przegląd gier na IOS-a, Androida, przegląd darmowych gier, albo modyfikacji do gier, ale dotyczących wybranych, najciekawszych zdaniem autorów znajdujących się w produkcji gier z segmentu indie, oparty choćby na drążeniu raz na miesiąc Greenlighta.

Tego mi tu brakuje, a uważam to za dobry pomysł, z którego realizacją zresztą sam zgłosiłbym się chętnie do serwisu, gdybym mógł sobie w chwili obecnej pozwolić na regularne pisywanie...

P. S. - jest przegląd kickstarterów, ale już Greenlighta nie ma...

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl