Laptop ma służyć głównie do przeglądania internetu, czasem słuchania muzyki, ale chciałbym, żeby był też na tyle dobry, by można było na nim pograć w najnowsze Simsy i ewentualnie w nowszą odsłoną serii (tego typu gry, żadne wymagające Crysisy czy Metra). Jak widać wymagania nie są duże, jednak na laptopach nie znam się kompletnie, więc proszę o propozycje konkretnych modeli z uzasadnieniem dlaczego akurat ten oraz wskazówki, których producentów omijać, a w których celować. Zależy mi na porządnym, pewnym i bezawaryjnym sprzęcie. Pieniądze do przeznaczenia +/- 3000 zł, ale jeśli da się znaleźć coś tańszego to jak najlepiej.
MSI GT683-280XPL ten polecam, jak dla mnie bardzo dobry laptop posiadam nic nie tnie nie muli spokojnie simsy pójdą
Mr.orange ... o_0 nie lepiej kupic komputer za 2.9 tysiecy złotych, ale taki na ktorym wszystko pojdzie??? Lol ;d laptopy sa bardzo nie opłacalne najlepsze sa Pc z skrzynka... nie kupuj badziewnego laptopa za 3k + ,ale zaje.... komp za 2.8k + wiesz jakiego za tyle kupisz? o_0
[3] Laptop ma być dla siostry, bo jest jej potrzebny. 3000 zł to pieniądze do przeznaczenia, ale nie musi koniecznie tyle kosztować. Jeśli udałoby się upolować laptopa spełniające w/w warunki w niższej cenie to bardzo dobrze. Nie ma służyć do grania, sporadycznie The Sims 3, ale zależałoby mi, żeby w razie czego nie było problemów z uruchomieniem kolejnej części.
[4] Dzięki za link, poczytam.
Ja mam taki: http://www.chip.pl/testy/notebooki/notebooki-z-windows-7/msi-gt660 tylko z matrycą 1920x1080.
I na chwilę obecną nie zamieniłbym się na nic innego, a tym bardziej na stacjonarnego PC, których od początku lat 90-tych miałem już chyba z dziesięć. Znam swoje potrzeby i potrzebuję mieć również sprzęt do pracy, zabrania na wczasy, do oglądania filmów w łóżku deszczowe wieczory, itp. Proszę nie róbice tu wojny laptop/PC, wiadomo, że za 3k można mieć dużo mocniejszego PC, ale takie pudło dla co poniektórych ma ograniczoną funkcjonalność.
Ale wracając do tematu, nowe gierki hulają w Full HD 30+fps (bez AA), więc kolejna część simsów nie powinna być problemem. Tym bardziej, że "dzięki" wciąż trwającej obecnej generacji konsol (X360 + PS3) postęp technologiczny i wymagania zdecydowanie zwolniły, o ile nie stanęły w miejscu.
Do jakości wykonania MSI nie można się przyczepić (chyba, że ktoś jest bardzo czepialski), do tego sprzęt ma rewelacyjne audio. Kupiłem go za 3,2k (nowy), ciężko znaleźć, ale warto poszukać. Generalnie rzecz biorąc, powinien spełnić Twoje wymagania.
Dzięki za opinię, wezmę ten model pod uwagę, chociaż rzeczywiście jest trudno dostępny, a nie chcę kupować przez sklep internetowy.
Dalsze propozycje mile widziane.
jeśli ktoś decyduje się na zakup laptopa to w głównej mierze ze względu na jego mobilność, więc posty typu "kup mocnego pc" są debilne... zresztą skąd odgórne założenie, że jak ktoś chce kupić laptopa to nie ma stacjonarki ?
A co powiecie o laptopach od HP? Nawinął mi się ostatnio model HP Pavilion dv6-6030ew, ale zdania są trochę podzielone - że się przegrzewa, że jest awaryjny i tym podobne.
Up.
Jeszcze raz spróbuję.
Up.