Witam. Chciałbym sobie w końcu kupić smartfona, z niskiej półki cenowej ( max. do 350 zł). Znalazłem kilka sensownych smartfonów. Oto i one :
- GOCLEVER Quantum 4
- Samsung Galaxy Young
- LG swift L3
Który z nich jest najsensowniejszy? Ew. coś innego, ale nie chciałbym dokladnac już pieniędzy, więc koniecznie do 350 zł. Pozdrawiam ;)
A co sądzisz o tym GoCLOVER Quantum 4? Poczytałem dużo pochlebnych opinii o nim (a zwłaszcza w najnowszym numerze CD-action gdzie dostał 9/10). :)
Twój wybór, ja bym brał Goclever albo Young.
Będzie to mój pierwszy smartfon, wiec mam pewne obawy co do bezpieczeństwa. Jak to jest z tym Androidem? Czy to jest niebezpieczne (ataki hakerów itp.)?
Serio 415 zł za galaxy s4? O co w tym chodzi? Cegłę z chin ktoś dostaje czy jak?
X@Vier455 -> popatrz uważnie w opis i obejrzyj zdjęcia. To nie jest Samsung Galaxy S4 tylko chińska podróbka z gorszym wyświetlaczem, procesorem i co tam jeszcze.
Sharky -- luz. Tak tylko rzuciłem okiem, i tak w to nie wierząc ;)
Sory za lekki offtop ale czy jeśli kupuję się smartphona z zagranicy to można mu wgrać polski soft z polskim językiem?
X@Vier455 -> spoko, tylko wskazałem na co zwrócić uwagę :) Tak można się nadziać na wiele podróbek znanych telefonów.
Co do pytania - zależy od telefonu - może mieć wgrany że tylko przestawić, jakąś spolszczajacą nakładkę czy nieoficjalne oprogramowanie. Albo i nic.
Odświeżam :
Coraz bardziej przekonuję się do tego Quantuma 4. Mam jeszcze parę pytań:
1. Czy będą chodziły gry (Angry Birds, Real Racing 3, Real Boxing itp.)
2. Czy internet z pakietu za (chyba) 7 zł jest szybki? Nie mam stałego dostępu do WiFi, a chciałbym przeglądać Facebooka i YouTube oraz kilka innych stron.
3. Czy telefon sprawdza się do odtwarzania filmików, i słuchania muzyki?
Cd-action TB! -->
1. Ogólnie tak. Angry Birds na pewno, co do innych nie wiem.
2. Nie wiem jaki masz pakiet, ale dopóki się nie wyczerpie limit to działa tak szybko na ile pozwalają warunki (ilość BTS w pobliżu, ich obciążenie, przeszkody dla sygnału). Do FB wystarczy, youtube może szybko wyczerpać ci limit danych.
3. Zależy czego oczekujesz. Może się sprawdzić jako odtwarzacz muzyki, co do oglądania filmów na 4" ekranie to co kto lubi.
Dzięki ;)
I mam jeszcze jedno (i ostatnie pytanko). Otóż, jak to jest z tą ceną? Niby cena miała wzrosnąć z tych 300 zł, do 400 zł, ale na Ceneo dalej cena sięga 300 zł. Czy ona jeszcze kiedyś wzrośnie? :)